Fenerbahçe, Cenk Tosun’la prensipte anlaştı

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun ile prensip anlaşmasına vardı. Kulübün, transferi resmi olarak açıklaması ve oyuncunun İstanbul’da takıma katılması bekleniyor.

KRONOS 12 Temmuz 2024 SPOR

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya’nın Graz şehri yakınlarındaki Bad Waltersdorf kasabasında sürdüren Fenerbahçe’de transfer çalışmaları da devam ediyor. Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve siyah-beyazlı kulüp ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamayan Cenk Tosun için devreye girdi.

ANLAŞMA SAĞLANDI
Beşiktaş ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sona ermesinin ardından serbest oyuncu konumundaki golcü isim ve menajeri ile görüşmelere başlayan Fenerbahçe, milli futbolcu ile 2 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Cenk Tosun’un 2 yıllık maliyetinin maaş ve imza parası dahil toplam 2.5 milyon Euro’ya yakın olacağı öğrenildi. 33 yaşındaki Cenk Tosun’un resmi sözleşmeye imza atmasının ardından sarı-lacivertli kulübün transferi resmi olarak açıklaması ve oyuncunun İstanbul’da takıma katılması bekleniyor.


CENK TOSUN KİMDİR?
Cenk Tosun, 7 Haziran 1991 doğumlu Almanya’da yetişmiş Türk millî futbolcudur. Futbola Almanya’nın amatör takımlarından Raunheim’da başladı. Daha sonra Eintracht Frankfurt altyapısına transfer oldu. Frankfurt takımıyla sadece 1 lig maçına çıkan Tosun, Süper Lig takımlarından Gaziantepspor’a transfer oldu.

3 sezon Gaziantepspor’da oynayan Cenk, gösterdiği performansla ligde şampiyonluğa oynayan takımların dikkatini çekti. 2014 yazında sözleşmesi bitince Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ta 3,5 sezon oynayan Cenk, Şampiyonlar Ligi maçlarında attığı gollerle Premier Lig takımlarının radarına girdi. Ocak 2018’de Sam Allardyce’ın çalıştırdığı Everton’a transfer oldu.

Ocak 2020’de Crystal Palace’a kiralandı ancak yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonu kapattı ve Everton’a geri döndü. 1 Şubat 2021’de yıldızının parladığı Beşiktaş’a yarım sezonluğuna kiralandı. Sakatlığı sebebiyle düzenli oynayamadı. Ardından tekrar İngiltere’nin yolunu tutarak takımına döndü. 2022 yılında ise siyah beyazlılara yeniden imzayı attı. Beşiktaş kariyerinde toplam 227 maça çıkan ve 96 gol kaydeden Cenk, A Milli Takım formasıyla ise 45 maçta 18 gol katkısı yaptı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com