‘Fenerbahçe-Efes maçında bilet satılmadı, çünkü Erdoğan’ın hazım sorunu var’

Gazeteci Mehmet Yılmaz: "Bu 10 bin kişinin nasıl seçildiğini bilmiyoruz ama neden bu yola gidildiğini gayet iyi biliyoruz. 2011 yılında Galatasaray için TOKİ’nin yaptırdığı stadın açılış töreninde ıslıklarla protesto edilip, stadı terk etmek zorunda kalan Erdoğan, daha sonra bu tür açılışları deyim yerindeyse üfleyerek yedi."

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Fenerbahçe ile Efes basketbol takımları arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında bilet satılmadığına dikkat çekti. Erdoğan’ın da katıldığı maçı sadece uygun görülen kişilerin izleyebildiğini belirten Yılmaz, “Bu 10 bin kişinin nasıl seçildiğini bilmiyoruz ama neden bu yola gidildiğini gayet iyi biliyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hazım sorunu’ var. 2011 yılında Galatasaray için TOKİ’nin yaptırdığı stadın açılış töreninde ıslıklarla protesto edilip, stadı terk etmek zorunda kalan Erdoğan, daha sonra bu tür açılışları deyim yerindeyse üfleyerek yedi” dedi.

Beşiktaş için yaptırılan stadın açılışına da protesto endişesiyle taraftarların alınmadığını anımsatan Yılmaz, “Belli ki BGM’nin açılışında da benzer bir protesto ile karşılaşmaktan endişe edilmiş. Demokrasilerde vatandaşların protestolarından korkulmaz. Bu otokrasilere özgü bir ruh durumudur. Sokakta bir araya gelen kişilerin, attıkları iki sloganla otokratın kutsal iktidarını yıkacağı zannedilir. Bugün Osman Kavala tamamı uyduruk suçlamalarla müebbet hapse mahkûm edildiyse, Can Atalay seçilmiş bir milletvekili olarak, AYM kararlarına rağmen hapiste tutuluyorsa nedeni budur. Rejim, kitlelerin protesto gösterileri yapmasından o kadar korkar ki Gezi davasında olduğu gibi “herkese örnek olsun” diye toplu cezalandırmalara başvurmaktan da çekinmez” ifadelerini kullandı.

‘TARAFTAR KILIĞINA GİRMİŞ PARTİLİLERİ TRİBÜNLERE DOLDUR’

Yılmaz şöyle devam etti:

“Bu olayda da Erdoğan hem bir spor karşılaşmasını siyasi amaçlar için kullanmak istiyor, hem de kimse sesini çıkarmadan bu gösteriyi izlesin diye bekliyor.

Salona normal seyirci alınsaydı bu elbette mümkün olmayacaktı.

Onun için de “sihirli formül” bulmuşlar: Taraftar kılığına girmiş partilileri tribüne doldur, maçı bırakıp Reis’e tezahürat yapsınlar!

Uçağına sadece gazeteci süsü verilmiş tipleri alıyor. Maç izlemeye gidiyor, tribünlere taraftar süsü verilmiş tipler dolduruluyor.

Böyle giderse seçimde de seçmen süsü verilmiş tiplerden başkasının oy vermesi yasaklanır mı acaba?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com