Ferdi Kadıoğlu’nu alan Brighton ne yapmaya çalışıyor?

"Ferdi Kadıoğlu’nun yeni takımı transfere 200 milyon sterlin harcadı. İlk yedi transferinin altısının yaşları 19 ile 22 arasında. Hocaları ise 31 yaşında. Kurtlar sofrasında Avrupa kupaları için yer kapmaları kolay değil ama lige ikide iki yaparak başladılar..."

KRONOS 30 Ağustos 2024 SPOR

Fenerbahçe’nin yıldız sağ beki Ferdi Kadıoğlu’nun Premier Lig ekibi Brighton’a 30 milyon euroya transfer olması nedeniyle Fenerbahçe taraftarı en sevilen futbolcularını kaybetme üzüntüsünü yaşıyor. Peki, Ferdi Kadıoğlu’nun transfer olduğu Brighton nasıl bir takım ve lige nasıl başladı? 31 yaşındaki teknik direktör Fabian Hürzeler’in bu sezon çalıştıracağı takım, transferlere 200 milyon sterlin harcadı. İlk yedi transferinin altısının yaşları ise 19 ile 22 arasında.

The Athletic’te Andy Naylor’un kaleme aldığı ve Gazete Oksijen’in aktardığı yazıya göre, “Kurtlar sofrasında Avrupa kupaları için yer kapmaları kolay değil ama lige ikide iki yaparak başladılar… Premier League’in ilk iki haftasında Manchester United ve Everton’ı yenerken beş gol atıp sadece bir gol yediler. 31 yaşındaki Alman hoca 140 milyon sterline mal olan yedi transferin çoğunu henüz kullanmadı bile. Dolayısıyla beklentiler haksız değil” yorumunu yaptı.

“Celtic’ten Matt O’Riley ve Fenerbahçe’den Ferdi Kadıoğlu’nun gelişiyle yaz harcamaları 200 milyon sterlini aşacak. Devamı da gelebilir” diyen Naylor, “Dünyanın her yerinden gençleri kadroya katma politikasını da bırakmış değiller. Inter Miami’den 21 yaşındaki Diego Gomez her an kadroya katılabilir. Transfer gerçekleşirse Paraguaylı orta saha oyuncusu MLS’in tatile girdiği ocak ayında İngiltere’ye gelecek. Brighton’ın ilk yedi transferinin hepsi farklı ülkelerden. Altısının yaşları 19 ila 22 arasında değişirken en yaşlı isim orta sahada görev yapan 24 yaşındaki Hollandalı milli oyuncu Mats Wieffer. Danimarka Milli Takımı forması giyen 23 yaşındaki O’Riley bu yaz Borussia Dortmund’a giden Pascal Gross’un yerine 8 numara pozisyonunda oynayacak. Temiz sol ayağı ve paslarıyla öne çıkan O’Riley geçen sezon Celtic’le çıktığı 49 maçta 19 gol atıp 18 asist yaptı. Gross yerine duran topları da o kullanacak” ifadelerini kullandı.

‘FENERBAHÇE LİLLE’E KAYBEDİNCE…’

Fenerbahçe’nin kanat beki Ferdi’yi bırakmayı istemediğini hatırlatan Naylor, şunları söyledi:

“Ancak Jose Mourinho’nun takımı Şampiyonlar Ligi elemelerinde Lille’e kaybedince mali planlar bozuldu ve transfer gerçekleşti. Brighton 24 yaşındaki milli oyuncuyu öncelikle sağ bekte düşünse de Ferdi sol bek de oynayabilir. Bu yüzden savunma konusunda soru işaretleri yaratan 20 yaşındaki Arjantinli Valentin Barco’yu Sevilla’ya kiraladılar. Brighton kadrosunda bek pozisyonları için halihazırda Joel Veltman, Jack Hinshelwood ve Tariq Lamptey gibi alternatifler var. Ekvador Milli Takımı’nda forma giyen Pervis Estupinan da nisanda geçirdiği bilek ameliyatının ardından iyileşme sürecinde.”

Teknik direktör Hürzeler’in “Şimdi yeni oyuncuları takıma entegre etmeye çalışıyoruz. Bazı oyuncuların zamana ihtiyaç duyduğunu kabul etmeliyiz. Zaman tanımak önemli çünkü Premier League dünyanın en rekabetçi liglerinden biri, belki de birincisi” ifadelerini kullandığını anımsatan Naylor, şöyle devam etti:

“Transfer bittiğinde tablo daha netleşmiş olacak. Kadrodaki kalabalığı azaltmak için başka isimler de kiralık gidebilir. Öte yandan Hürzeler yönetimindeki Brighton heyecan uyandırmayı başardı. Şimdiden altı puan topladılar.

Hürzeler’in 2022-23 sezonunda Roberto De Zerbi yönetiminde gelen lig altıncılığını geçmesi kolay değil ancak yenilenen kadro mevcut formunu istikrarlı hale getirebilirse Brighton önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında mücadele edebilir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com