FIFA’dan 2 Süper Lig ekibine transfer yasağı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), bugün itibariyle Süper Lig'den Samsunspor ile Kayserispor'un 2 dönem transfer yasağı aldığını duyurdu.

KRONOS 24 Haziran 2024 SPOR

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) ‘transfer yasağı’ sayfasında yaptığı güncellemeye göre, 2 Süper Lig ekibine kötü haber geldi.

FIFA’nın 24 Haziran 2024 tarihinde yayınladığı güncelleme ile birlikte Samsunspor’a 2 dönem transfer yasağı verildi.

Bu karar, daha önce yasaklı kulüpler arasında yer almayan Samsunspor için büyük bir şok oldu.

Samsunspor’un yanı sıra, Süper Lig’den Kayserispor, TFF 2. Lig’den ise Yeni Malatyaspor ve Giresunspor da 2 dönem transfer yasağı alan kulüpler arasında yer alıyor.

 


FIFA TRANSFER YASAĞI NE DEMEK?
Transfer yasağı kavramı, sporcu uyuşmazlıklarının , uluslararası federasyonların kurullarında ele alınıp çözümlenmesinden sonra haksız çıkan tarafı, edimini yerine getirmesi konusunda zorlamak maçıyla uygulanan bir cezadır.

Transfer yasağı, FIFA tarafından bir kulübe verilen ve o kulübün futbolcu transferi yapmasına engel olan bir yaptırımdır. Transfer yasağı, futbolcuların haklarını korumak ve kulüplerin finansal sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak amacıyla uygulanır.

Transfer yasağı, aşağıdaki nedenlerle verilebilir:

Futbolcuların ücretlerini ödemeyen kulüplere

Futbolcuların sözleşmelerini ihlal eden kulüplere

FIFA’nın belirlediği transfer kurallarını ihlal eden kulüplere

Transfer yasağı, bir kulübe verilen en ağır yaptırımlardan biridir. Transfer yasağı alan kulüpler, futbolcu transferi yapamaz, futbolcularıyla sözleşme imzalayamaz ve transfer tahtasını açamaz.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com