Fransa’da zafer kazanan sol ittifakın lideri: Macron’la müzakereyi reddediyoruz

Fransa'da 2. tur erken seçimlerden birinci çıkan sol ittifakın liderlerinden Jean-Luc Melenchon, Macron'un partisi Rönesans'la işbirliğine gitmeyecekleri mesajını verdi.

KRONOS 08 Temmuz 2024 DÜNYA

Fransa’da 2. tur erken seçimlerden birinci çıkan sol ittifakın liderlerinden Jean-Luc Melenchon, Macron’un partisi Rönesans’la işbirliğine gitmeyecekleri mesajını verdi.

Kimsenin meclis çoğunluğunu sağlayamadığı seçimin galibi Yeni Halk Cephesi ittifakının en büyük partisi Boyun Eğmeyen Fransa’nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını söyledi.

LFI lideri Melenchon, seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, “Halkımız en kötü senaryoyu açıkça reddetmiştir. Bu gece (faşist parti) RN, mutlak çoğunluğa sahip olmaktan çok uzakta” dedi.

YENİ FRANSA İÇİN BÜYÜK RAHATLAMA

Melenchon seçim sonuçlarını, “yeni Fransa’yı oluşturan milyonlarca kişi için büyük bir rahatlama” olarak değerlendirdi.

Jean-Luc Melenchon Melenchon, “Oylamadan çıkarılacak dersler açık. Cumhurbaşkanı’nın mağlubiyeti açıkça teyit edildi. Başbakan gitmeli” ifadelerini kullandı.

İktidar partisi Rönesans’la ülkeyi yönetmek için işbirliğine gitmeyecekleri mesajını veren Melenchon, “Geçen haftada söyledik ve tekrar Cumhurbaşkanı’na söylüyoruz; özellikle 7 yıldır yılmadan politikasına karşı mücadele ettikten sonra (koalisyon) şekillenmeleri için partisiyle müzakere başlatmayı reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni Halk Cephesi ittifakında yer alan çevreci Yeşiller Partisi lideri Marine Tondelie ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çevreci sosyal adalet ve halk kazandı” ifadesini kullandı.

Sosyalist Partisi (PS) lideri Olivier Faure, “Yeni Halk Cephesi, tarihimizdeki bu yeni sayfanın sorumluluğunu üstlenmelidir” dedi.

Seçimden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Fransa Komünist Partisi lideri Fabien Roussel ise, “7 Temmuz’un tarihe geçeceğini” söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com