Fransız sinemasının efsanesi Alain Delon hayatını kaybetti

Alain Delon, 50 yıldan fazla süren oyunculuk yaşamı boyunca, aralarında "Batan Güneş", "Borsalino" ve "Panter" gibi sinemaseverler arasında kült statüsüne ulaşan filmlerin de olduğu 80'den fazla filmde rol almıştı.

KRONOS 18 Ağustos 2024 KULTUR

1967 yılında oynadığı “Kiralık Katil” filmindeki unutulmaz başarısı ile akıllara kazınan ünlü aktör Alain Delon pazar sabahı hayata gözlerini yumdu.

Delon’un çocukları bir dönemin efsane oyuncusu olarak görülen babaları Delon’ın Douchy’deki evinde, üç evladı ve ailesinin yanında huzur içinde aralarından ayrıldığını belirtti.

2019 yılında bir inme geçiren Delon, bu tarihten beri ciddi sağlık sorunları yaşıyor ve nadiren Fransa’nın Val de Loire bölgesindeki evinden çıkıyordu.

8 Kasım 1935’te Paris’in hemen dışında doğan Delon, 4 yaşında ebeveynleri boşandıktan sonra bir koruyucu ailenin yanına verildi.

50’li yılların ortasında Fransa’da bir gıda halinde hamallık yapmaya başlayan Delon, daha sonra bohem Germain des Pres bölgesindeki kafelerde zaman geçirmeye başladı.

Burada Fransız aktör Jean-Claude Brialy ile zaman geçirmeye başlayan Delon, ilk kez onunlar Cannes Film Festivali’ne gitti. Delon burada ABD’li bir yetenek avcısının dikkatini çekti.

1957 tarihli “Quand la femme s’en mele” filmi, Delon’un rol aldığı ilk yapımdı.

Delon, 50 yıldan fazla süren oyunculuk yaşamı boyunca, aralarında “Batan Güneş”, “Borsalino” ve “Panter” gibi sinemaseverler arasında kült statüsüne ulaşan filmlerin de olduğu 80’den fazla filmde rol aldı.

Delon, en son 2019 yılında Cannes Film Festivali’nde onur ödülünü almak için kamu önünde görülmüştü. Cannes Film Festivali’nin düzenli konuğu olan Delon, 2019’da hayatı boyunca gösterdiği başarı nedeniyle Altın Palmiye Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödüle layık görülmesi kendisini “maço” olarak da nitelemesi nedeniyle kadın örgütlerinin tepkilerine neden oldu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com