Gebze’deki hayvanların katledildiği anlar ortaya çıktı: Katliamı protesto edenlere ise abluka

Gebze'de 30 köpek ve 13 kedinin katledildiği haberi olay olmuştu. Hayvanların katledildiği anların görüntüleri ortaya çıktı. Katliamı protesto etmek için toplanan hayvanseverler kolluk kuvvetleri tarafından ablukaya alındı.

KRONOS 11 Ekim 2024 GÜNDEM

Gebze Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi içinde bir çöp kutusunda çok sayıda ölü ve baygın köpek bulundu. Toplamda 30 köpek ve 13 kedinin “Keta-Control” isimli ilaçla öldürüldüğü iddia edildi. Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntülere bir yenisi daha eklendi.

Son olarak kedi ve köpeklerin katledildiği anlara dair görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir ekibin hayvanlara iğne yaptığı bir başka ekibin de siyah poşetlere koyup çöpe attığı görülüyor.

Öte yandan valiliğin adli ve idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ, CADDE KAPATILDI
Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis’ten geçmesinin ardından Kocaeli’nin Gebze ilçesinde aralarında yavru kedi ve köpeklerin de olduğu 50’ye yakın hayvan ilaçla öldürüldü.

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre; Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi’nin önündeki çöp konteynerlerine iğneyle uyutulmuş halde poşetlere koyulup atılması ülkede büyük tepkiye neden oldu.


İzmir Yaşam Savunucuları da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde toplanarak “Katil AKP hesap verecek”, “Hükümet istifa”, “AKP yaparsa katliam yapar” sloganlarıyla AKP Konak İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen kolluk kuvvetleri grubu ablukaya aldı ve eylemin gerçekleştirildiği Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni kapattı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
İzmir Barosu’nun çabasıyla emniyet grubu, eylemcilerin baronun önüne yürümesine ve orada basın açıklaması yapmasına izin verdi.

Yürüyüş sırasında da sık sık gerginlik yaşandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com