Gelecek ve DEVA’da koltuk kavgası: İki parti birleşemiyor

Gelecek ve DEVA partilerinin, tek parti çatı altında birleşmek için yaptığı görüşmelerden sonuç çıkmadı. Birleşmenin önündeki engelin ise Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan arasındaki koltuk kavgası olduğu iddia ediliyor.

KRONOS 17 Eylül 2024 GÜNDEM

TBMM’de 25 milletvekili ile temsil edilen Gelecek ve DEVA partilerinin, tek parti çatı altında birleşmek için uzun süredir sürdürdüğü görüşmelerinden sonuç çıkmadığı öğrenildi. Birleşmenin önündeki engelin ise Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan arasındaki koltuk kavgası olduğu iddia ediliyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın birleşme teklifi karşısında, “Beni, cumhurbaşkanı adayı ilan edin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkmak istiyorum” dediği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı seçiminin 4 yıl sonra olacağını dikkate alan DEVA Partisi Başkanlık Kurulu’nun da “Şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan etmek doğru olmaz. Yeni kurulacak partide Genel Başkan Ali Babacan olur, Ahmet Davutoğlu da onursal başkan olabilir” teklifini yaptığı, Davutoğlu’nun ise bunu reddettiği öne sürülüyor.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye’de çok sayıda siyasi parti olduğunu, bütün çabaların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini, böylece daha güçlü bir alternatif oluşturulabileceğini söylemişti. Babacan, “Mesela Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiğimiz var. Ya da birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis’ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com