Genç teğmenlerin komutanı istifa etti iddiası

Gazeteci Nedim Şener, teğmenler tartışması sonrası Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin TSK’dan istifa ettiğini iddia etti.

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin bir araya gelip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak yemin etmesiyle ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.’nin TSK’dan istifa ettiğini iddia etti.

Şener, teğmenlerin yemininin daha önce provası yapılmış gibi göründüğünü öne sürdü.

Nedim Şener’in yazısı şöyle:

“Genç teğmenlerin resmi program sonrası okul yönetiminin bilgisi dışında düzenledikleri yeminin daha önceden provası yapılmış gibi görünüyor.

Öğrencilerin toplanma biçimi Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemini ezberden okuyup öğrencilerin tekrarı bunu gösteriyor. O alana basın mensuplarının yönlendirilmesi de bunu gösteriyor. Yani perde arkasında olanlar işin medya ayağını da düşünmüşler.

Bunlar kimler olabilir?

Yazımda adres olarak da teğmenleri bu konuda yönlendirmeye, teşvik edebilecek kişileri şöyle sıralamıştım: ‘Dışarıdakiler kadar içeride teğmenlere emir ve teşvik verebilecek konumdaki Takım-Bölük-Tabur-Alay Komutanlığı düzeyinde rütbelilere dikkatli bakmak gerekiyor.’

Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi.”

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, “Bahse konu olan olay her yönüyle incelenmektedir. Kusur varsa gereken işlem yapılacak. Manipülasyon üretenlere itibar edilmemeli” denilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com