Gergerlioğlu: Edirne Cezaevinde kadın mahpuslara çıplak şekilde otur kalk yaptırılıyor

HDP'li Gergerlioğlu, Edirne Kadın Kapalı Cezaevi'nde kadın mahkum ve tutuklulara çıplak arama işkencesi yapıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Bozdağ'a tepki gösteren Gergerlioğlu, "Çıplak bir şekilde otur kalk yapılıyor, öksürtülüyor" dedi.

KRONOS 10 Mayıs 2023 GÜNDEM

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu

Uzun süre Türkiye’nin en çok konuştuğu konulardan biri olan “çıplak arama” işkencesinin Edirne Kadın Kapalı Cezaevi’nde devam ettiği ortaya çıktı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da etiketlediği mesajında Edirne Cezaevi’nde yaşanan çıplak arama rezaletini kamuoyunun gündemine taşıdı.

Bakan Bozdağ’a “Bu ne rezalet Zulümat Bakanı..!? @bybekirbozdag Ey Şanlıurfalılar sizden oy isteyenin yaptığı bu!!!” diyerek yaşan rezaleti aktardı.

‘ARAMA SÜSÜ İLE BİR NEVİ TACİZ YAPILIYOR’

Gergerlioğlu’nun mesajı şöyle devam etti: “Edirne Kadın Kapalı Cezaevinde bayan mahkum/tutuklulara çıplak arama yapılmaya devam ediliyor. Çıplak bir şekilde otur kalk yapılıyor, öksürtülüyor. Çıplak şekilde göğüslere ve vücuda dokunarak arama süsü ile bir nevi taciz yapılıyor.”

“BÖYLE EMİR ALDIK”
Kronos’a konuşan bir mahpus yakını ise “Eşim de Edirne L Tipi Cezaevinde kalıyor. Az önce telefonda konuştum. Girişte tamamen çıplak aranmışlar. Eşim ‘Meclis’te Özlem Zengin gibi AKP’li vekiller bu tip bir durum olmadığını söylüyordu’ deyip tepki göstermiş. Onlar da böyle emir aldık demişler.” ifadelerini kullandı. 
“SULAR SÜREKLİ KESİK”
Bir haftadır suları kesik olan Edirne L Tipi Cezaevine dün su geldiğini de belirten mahpus yakını, “Ayrıca sular sürekli kesikmiş. Sevk olalı 8 gün oldu daha dün sıcak su verilmiş ve banyo yapmışlar. Soğuk sular da sürekli kesik olduğundan WC’lerde çok sıkıntı yaşıyorlarmış. Kantin ise tam olarak faaliyete geçmemiş. İçme suyu gibi temel şeyleri alabiliyorlarmış sadece. Kaldıkları yeri temizleyecek eşyaları dahi satın alamıyorlar şu an. Bir de kuruma biz mahkum yakınları olarak hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Sürekli meşgul telefonları.” diye konuştu.
Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com