Gezi tutuklularını ziyaret eden Türkeş’ten açıklama: Esas amacım…

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası tutuklarını ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

KRONOS 01 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gezi tutuklularını cezaevinde ziyaret eden AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

12punto’dan Müyesser Yıldız’a konuşan Türkeş, “Hepsinin moralleri yüksek, hiçbirisini çökmüş görmedim. Konularına hakimler ve gelişmeleri takip ediyorlar” dedi.

Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’la, Bakırköy Cezaevi’nde de Çiğdem Mater ve Mine Özerdem’le ayrı ayrı görüşen Türkeş, yargılama süreçlerini konuştuklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“3-5 benzemez adamı bir torbaya koyup bir grubun adamı diye tarif etmek mümkün değil. Osman Kavala başka bir adam, Tayfun Kahraman başka bir adam, Can Atalay başka bir adam. Bu durum bile bunların aynı çetenin elemanı gösterilmesinin yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Hiçbirimiz aynı siyasi görüşe sahip değildik, en şeker tarafı bu. Farklı siyasi görüşteki insanların farklı şartlarda bir araya gelip, konuşması başlı başına önemli.”

“AMACIM, YARGILAMANIN HUKUK İÇİNDE YAPILMASI”

Öncesinde çeşitli tartışmalara ve tepkilere yol açan ziyareti için, “İyi ki yaptım” diyen Türkeş, şöyle devam etti:

“Bu ziyaret hukuk arayışımın bir parçası değildi. Ekstradan çıktı. Esas amacım, ülkemizdeki yargılama süreçlerinin hukuk içinde yapılmasını sağlamak. Bu tartışılıyor, iyi bir şey. Konunun magazinleştirilmemesi için bundan sonra izlenimlerimi sadece ilgililere, merak edenlere anlatacağım.”

Türkeş son olarak, “Onlara bir saat nefes aldırabildiysem, ne mutlu” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com