Grammy Ödülleri’ne Adele damgası

EMİR KORKMAZ 13 Şubat 2017 KÜLTÜR

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden Grammy’ler 59. kez dağıtıldı. Los Angeles’taki geceye 5 ödülle damgasını vuran Adele “25” albümüyle “Yılın Albümü” ve “Hello” parçasıyla da “Yılın Şarkısı” ödülüne layık görüldü.

SÖZLERİNİ UNUTTU

Gecenin ilk performansını seslendiren 28 yaşındaki solist, geçtiğimiz aralıkta hayatını kaybeden George Michael’ı gözyaşlarıyla andı. Michael’ın “Fast Love” şarkısını okurken, içinde geçen küfürlerini de söyleyen Adele, daha sonra seyirciden özür diledi. Ardından şarkıyı bir kez daha söyledi.

RAKİBİNİ ÖVDÜ

Gecenin sonunda ödülleri topladıktan sonraki teşekkür konuşmasında ise yine gözü yaşlı şekilde rakibi Beyoncé’a teşekkür etti. Onu çok beğendiğini vurgulayan Adele, “Aslında bu ödülü ben alamam. Çok gururluyum ama o hayatımın albümüne imza attı. Lemonade albümüyle muhteşem bir şey yaptı. Sana hayranım” diye konuştu. Kazara kırdığı ödülün bir parçasını Beyoncé’a vermeyi teklif eden Adele’nin konuşmasını Beyoncé da gözyaşları içinde dinledi.

Hamile olmasına rağmen geceye katılarak 9 dakikalık bir sahne şovu gerçekleştiren Beyoncé 2 ödülle yetindi. Rapçi “Chance The Rapper” arasında en iyi çıkış yapan şarkıcı da olmak üzere 3 ödül aldı.

MEZARDA ÖDÜL

Ocak 2016’da hayata veda eden David Bowie “En İyi Rock Şarkısı” ve “En İyi Alternatif Müzik Albümü” ödülü ile gecede anılan isimlerden oldu.

MİKROFON REZALETİ

The Late Late Show’un sunucusu İngiliz oyuncusu James Corden’ın sunduğu gecede Katy Perry, Metallica, John Legend, Lady Gaga, Alicia Keys, Keith Urban, the Weekend, Daft Punk ve Bruno Mars da sahne aldı. Lady Gaga-Metallica düetine mikrofonların bozulması damga vurdu.

SİYASİ MESAJLAR EKSİK OLMADI

Oscar Ödül töreninde olduğu gibi Grammy gecesinde de siyasi mesajlar havada uçuştu. Jennifer Lopez, Nobel Edebiyat Ödüllü ABD’li siyah kadın yazar Toni Morrison’un “Umutsuzluğa düşmeye zaman yok, kendine acımaya yer yok, sessizliğe gerek yok, korkuya yer yok” sözlerini aktardı. Lopez’in sözleri ABD Başkanı Donald Trump’a karşı mesaj olarak algılandı.

PES ETMEK YOK

Sıradışı elbisesi ve üzerinde ‘pes etmek yok’ yazılı bir kol bandıyla sahneye çıkan Kathy Perry, yeni şarkısı “Chained to the Rhythm”i seslendirdi. Perry de Trump karşıtı gösterilerin sloganı ‘Nefret yok’ mesajının altını çizdi.

ŞIKLIK YARIŞI

Ünlülerin şıklık yarışına sahne olan gecede Trump’a destek veren isim ise Joy Villa oldu. Sanatçı eteğinde Trump, elbisede ise boydan boya ‘Ameika’yı yeniden güçlü yapacağım’ mesajı yazan bir kıyafet giydi.

 

İşte ödül alanlar sanatçı ve gruplar:

Yılın Albümü: Adele, 25

Yılın Şarkısı: Adele, Hello

En İyi Yeni Sanatçı: Chance The Rapper

En İyi Rap Albümü: Chance The Rapper, Coloring Book

En İyi Rap Şarkısı: Drake, Hotline Bling

En İyi Çağdaş Albüm, Beyonce, Lemonade

En İyi Pop Solo Performans: Adele, Hello

En İyi R&B Albümü: Lalah Hathaway, Lalah Hathaway

En İyi R&B Şarkısı: Maxwell, Lake by the Ocean

En İyi R&B Performansı: Solange, Cranes In the Sky

En İyi Pop Albümü: Adele, 25

En İyi Rock Albümü: Cage The Elephant, Tell Me I’m Pretty

En İyi Rock Şarkısı: David Bowie, Blackstar

En İyi Müzik Videosu: Beyonce, Formation

En İyi Pop İkili/Grup Performansı: Twenty One Pilots, Stressed Out

En İyi Country Solo Performansı: Maren Morris, My Church

En İyi Alternatif Müzik Albümü: David Bowie, Blackstar

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com