‘Gülsüm Elvan’ın kolunu kıran polis IŞİD’lileri misafir gibi ağırlıyor’

KRONOS 15 Ağustos 2017 GÜNDEM

Van’daki Musa Anter Barış Parkı’nda yedi gündür süren ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ dün sonra erdi. Bundan önce sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul’da tutulan nöbetin ardından Van’daki nöbeti de tamamlayan ve yeni durağı İzmir olan HDP’nin eş genel başkanı Serpil Kemalbay, Van’da yaptığı açıklamada IŞİD’lilerin gözaltında ‘rahat hareket ettiklerine’ dair eleştirilerde bulundu.

‘Canlı bomba’ olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir IŞİD şüphelisi, önceki akşam Vatan Caddesi’nde emniyet müdürlüğü avlusunda polis Sinan Acar’a bıçakla saldırması ve Acar’ın hayatını kaybetmesine değinen Kemalbay şunları söyledi:

“Bir IŞİD militanı yakalanıyor. Zanlı üstü doğru düzgün aranmadan gözaltına alınıyor ve kelepçelenmeden de muhafaza ediliyor. Bunun sonucunda da bir polis memuru IŞİD militanın cebindeki bıçak sebebiyle, bıçak kullanarak öldürülüyor. Bakın daha birkaç gün önce Gülsüm Elvan, nasıl gözaltına alınmıştı? Kolu kırılmış, kolu kırıldığı halde arkadan kelepçelenmişti ve saatlerce o kelepçeyle o kırık kolla gözaltında tutulmuştu. Sizler bu alana girerken kaç aramadan geçiyorsunuz? Şu Kürt coğrafyasında her sokak başında bir kamera, bir arama tarama işleminden geçiyoruz. Fakat IŞİD militanları, IŞİD çeteleri bu ülkede itibar görüyor. Gözaltında misafir gibi ağırlanıyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com