Güneş’te patlama oldu: Kutup ışıkları İstanbul’dan bile görüldü

Güneş yüzeyinde şiddetli bir jeomanyetik fırtına tespit edildi. Güneş'teki büyük patlamanın ardından İstanbul'un da aralarında olduğu dünyanın birçok yerinde kutup ışıkları görüldü.

KRONOS 11 Mayıs 2024 GÜNDEM

ABD’deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş yüzeyindeki şiddetli bir jeomanyetik fırtınayı tespit etti. NOAA, elektronik cihazlarda ve elektrik şebekelerinde olası kesintilere neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. NASA, Güneş’teki büyük patlamanın fotoğrafını yayınladı.

Güneş patlaması, olağanüstü şiddetteki bir jeomanyetik fırtınayla sonuçlandı ve Kuzey Işıkları’nın sıradışı görüntülerini Avrupa’nın birçok bölgesinde ortaya çıkardı. NASA ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından duyurulan bu olay, Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların dünyanın manyetik alanıyla etkileşime geçmesi sonucu meydana gelen Kuzey Işıkları’nın Çekya ve Romanya gibi ülkelerde görünmesine neden oldu.

Çekya’dan sonra Romanya semalarını aydınlatan Kuzey ışınları, İstanbul’da, kapalı bir havanın etkisi altında dahi gökyüzündeki bulutların arasından sıyrılarak görüldü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com