Hâkim değişti, Doğu Perinçek’in dolandırıcılıktan yargılanan danışmanı tahliye oldu

Doğu Perinçek’in danışmanı ve eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur’un "dolandırıcılık "suçundan tutuklu yargılandığı davada bir gecede hâkim değişti. Yeni hâkim, Adanur hakkında tahliye kararı verdi.

KRONOS 12 Ağustos 2024 GÜNDEM

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanı ve eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur’un “dolandırıcılık “suçundan tutuklu yargılandığı davada bir gecede hâkim değişti. Adanur, yeni hakimle tahliye oldu.

2021 yılında ev sahibi olma hayaliyle Emin Adanur’a yüzbinlerce lira ödeyen kişilere evleri teslim edilmedi. Bunun üzerine Adanur hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla çok sayıda dava açıldı.

Tutuklu yargılanan Adanur, 26 Haziran 2024’te Bursa 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi.

MAHKEME ÜYESİ DEĞİŞTİ

Üç kişilik ağır ceza mahkemesinin iki hakimi Adanur’un tahliye talebini reddetti. Ancak Adanur bu karara da itiraz etti. Ardından Adanur’un tahliyesine karşı çıkan mahkeme heyetinin bir üyesi değişti. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Temmuz tarihli kararında, yeni üye Adanur’un tahliye edilmesini isteyen Basri Alagöz’e destek verdi. Bir üye ise önceki karardaki gibi tahliye kararına karşı çıkıp şerh düştü.

Mahkeme heyetinde yer alan hakimin bir gecede değişmesiyle Adanur’a tahliye yolu açıldı.

Kararda, “Tutuklamanın ölçülü olmayacağı aynı amaca adli kontrol hükümleriyle de ulaşılabileceği…” ifadeleri yer aldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com