Haluk Bayraktar’dan Instagram’ın kapatılmasına destek

BAYKAR Genel Müdürü Bayraktar, BTK'nin Instagram'a erişim engeli getirilmesinidestekledi: "Platformlar, savaş çığırtkanı ve vahşi bir soykırımın tarafı olamaz."

KRONOS 02 Ağustos 2024 GÜNDEM

Türkiye’de bu sabah itibariyle Instagram’a kısıtlama getirilmesi gündeme bomba gibi düştü ve dış basına da yansıdı.

Hal böyleyken BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Instagram’a erişim engeli getirilmesine destek verdiğini açıkladı.

Bayraktar, Filistin’de bile açık olan Meta Grubu’nun sosyal medya uygulamaları olan Facebook ve Instagram’ın Türkiye’de istediği gibi davranamayacağını belirterek, “Tüm ailesini İsrail’in saldırılarında kaybettikten sonra suikasta kurban giden meşru bir lider için yazılan taziye mesajlarını dahi engelliyor.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, 20 Ekim 2023’te Filistin’e yönelik destek mesajlarını engellediği için Instagram ve Facebook hesaplarını kapattığını belirterek sosyal medya uygulamalarının savaş taraftarı olmaması gerektiğini söyledi.

İşte Haluk Bayraktar’ın paylaşımının tamamı:

“SOSYAL MEDYA, VAHŞİ BİR SOYKIRIMIN TARAFI OLAMAZ”
“Dünyanın gözü önünde Gazze’de vahşice işlenen soykırımı görmeyen, istihbarat örgütlerine veri sağlayan, bulunduğu her ülkenin kurallarına uyan ama Türkiye’de istediği gibi davranabileceğini zanneden #Instagram, tüm ailesini İsrail’in saldırılarında kaybettikten sonra suikasta kurban giden meşru bir lider için yazılan taziye mesajlarını dahi engelliyor.


Daha önce Filistin’e yönelik destek mesajlarını engellediği için hesabımı kapattığım #Instagram, dünyayı kendi emelleri doğrultusunda hizaya getirmeye çalışıyor. İletişim çağında insanları birbirine yaklaştırması beklenen sosyal medya platformları, savaş çığırtkanı ve vahşi bir soykırımın tarafı olamaz, olmamalı…”

Bilindiği üzre, Haluk Bayraktar, Filistin’e yönelik destek mesajlarını silmesinden dolayı (Ekim 2023) Facebook ve Instagram hesaplarını kapatmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com