Hasan Cemal’den CHP’ye açık mektup: Eyy Özel, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Yavaş… Sakın ola…

Gazeteci Hasan Cemal: "Eyy CHP! Eyy Halk Partililer! Eyy Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş! Sakın ola kendi aranızda kavga çıkarmayın, kavga etmeyin!"

KRONOS 26 Ağustos 2024 GÜNDEM

Deneyimli gazeteci Hasan Cemal, CHP içerisinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında rahatsızlık yaşandığı iddialarına ilişkin açık mektup yazdı. Mektubunda eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere adı adaylar arasında geçen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a seslenen Hasan Cemal, “Türkiye’nin bir numaralı sorunu Tayyip Erdoğan’dır. Sakın ola kendi aranızda kavga çıkarmayın, kavga etmeyin! Görev ve sorumluluğunuz, 100 yıllık Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmaktır. 31 Mart bunun yapılabileceğini gösterdi. Durmayın, hedefe odaklanın” dedi.

Hasan Cemal’in T24′te yer alan yazısı şöyle:

“Türkiye’nin bir numaralı sorunu Tayyip Erdoğan’dır, onun “tek adamlığı”dır, “Saray iktidarı”dır. Uzun yıllardır böyledir.

Erdoğan’dan kurtulmadan Türkiye’nin önü açılamaz. Bu ülkede demokrasi isteniyorsa… Barış isteniyorsa… Hukuk ve adalet isteniyorsa… Özgürlük ve insan hakları isteniyorsa… Enflasyon ve hayat pahalılığının, yoksulluk ve eşitsizliğin olmadığı bir düzen isteniyorsa… Türkiye önce Erdoğan’dan kurtulmak zorundadır.

Bunun için de Erdoğan seçim sandığında milletin oylarıyla iktidardan devrilmelidir. Erdoğan’ın tek adamlığı ve Saray iktidarı sona ermeden bu ülkenin çıkmazı bitmez. Bu açıdan 31 Mart, Türkiye’nin önünde bir umut ışığı yaktı. CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti çıkması, demokrasi konusunda umut ve iyimserlik yarattı. Evet, CHP’nin 31 Mart başarısı, uzun yıllardan sonra ilk kez demokrasiyi yapabiliriz duygusunu bu ülkede uyandırdı. Bağımsız yargı… Hukukun üstünlüğü… Güçler ayrılığı… Özgür medya… Düşünceyi açıklama özgürlüğü… Kadın-erkek eşitliği… Dine, inançlara saygılı bir laik düzen… Yani demokrasi… Bu açık mektubu bunun için yazıyorum, bu çağrıyı CHP’ye bunun için yapıyorum.

Eyy CHP! Eyy Halk Partililer! Eyy Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş! Sakın ola kendi aranızda kavga çıkarmayın, kavga etmeyin! 100 yıllık bir partisiniz. Cumhuriyet’i kuran partisiniz. Şimdi de görev ve sorumluluğunuz, 100 yıllık Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmaktır. 31 Mart bunun yapılabileceğini gösterdi. Durmayın, hedefe odaklanın. Türkiye’de demokrasi ve barıştan yana güçlerle yürüyün! Yolunuz açık olsun.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com