Hayrettin Karaman: Zarif ama seksi olmayan kadınlarımız…

'Kılık kıyafeti düzgün, ama frapan olmayan, zarif olan ama seksî olmayan kadınlarımız iyi örneklerdir. Hatta Medine pazarında ahlak zabıtası vazifesi yapan kadın var. Elinde kırbaç suç işleyenleri anında kırbaçlayarak cezalandırıyor…'

KRONOS 28 Temmuz 2024 GÜNDEM

İktidar yanlısı ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslam’da kadın hakları konusunda AKP’ye destek veren tarikatları rahatsız edecek yeni açılımlar yaptığı yazısında kadınların yapabileceği işlere ‘ahlak zabıtalığı’nı örnek verdi.

‘Kılık kıyafeti frapan olmayan, zarif olan ama seksî olmayan’ kadınların çalışabileceğini dile getiren Karaman ‘Hatta Medine pazarında hisbe (ahlak zabıtası) vazifesi yapan kadın var. Elinde kırbaç pazarı teftiş ediyor, suç işleyenleri de anında kırbaçlayarak cezalandırıyor…’ dedi.

Hayrettin Karaman şunları yazdı:

 Birçok güzel örmek var. Güzel olmayanı da var.

Güzel olmayandan başlayalım.

Belirgin makyaj yapıp, uzaktan hissedilen parfümler sürünüp, vücuda oturan elbiseler giyip başını örterek kamusal alana çıkanlar iyi örnekler değildir. Çıplaklar zaten bizim konumuzun dışındadır.

Eli yüzü, kılık kıyafeti işine ve görevine uygun, düzgün, ama frapan olmayan, davranışları nazik, zarif olan ama seksî olmayan, uygun görevler alıp bunu başarı ile yürüten, aile hayatı da kuran, aileye hakkını veren kadınlarımız iyi örneklerdir.

Hâlâ kadın evinden çıkmamalı, namazları bile evinde kılmalı, mecbur olduğundan daha fazla okumamalı… diyenler var. İşte bunlar, İslam’dan korkutanlardır. Bunları dinleyen genç kızlar “İslam bu ise aman gelmesin” derlerse vebali kime ait olur!

Bir dönem fukaha, yakışıklı genç erkeklerin de dışarı çıkmalarını sakıncalı bulmuştu; şimdi biz de böyle mi diyelim; dersek İslamlaşmaya hizmet mi etmiş oluruz!

Peygamberimiz (s.a.) her bakımdan örneğimizdir ve O’nun örnekliği vazgeçilemezdir.

Peki, bakalım, O’nun yaşadığı zamanda kadınlar evde tutuklu mu imişler (rivayetler şöyle veya böyle) ama uygulama ve hayat nasılmış?

Kadınlar savaş faaliyetine sağlık vb. hizmet için katılıyor, gerektiğinde kılıçla düşmana karşı savaşıyorlardı.

Çarşıda pazarda erkek de var kadın da var. Hatta Medine pazarında hisbe (ahlak zabıtası) vazifesi yapan kadın var. Semrâ bt. Nüheyk, elinde kırbaç pazarı teftiş ediyor, suç işleyenleri de anında kırbaçlayarak cezalandırıyor…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com