Hazal Kaya: ‘Bir senedir şiddete maruz kalıyorum’

Oyuncu Hazal Kaya, Türkiye'yi kuşatan şiddet ortamına dair konuştu. Başrollerinde yer aldığı Sorgu dizisinin şiddet meselesini odağına aldığını belirten Kaya, kendisi de bir yıldır "hayranı" tarafından şiddete maruz bırakıldığını yazdı.

KRONOS 12 Ekim 2024 KÜLTÜR

Tecavüz faili uzman çavuş Musa Orhan’a hakaretten yargılanan Hazal Kaya, Sibel Arna’nın YouTube’daki programına konuk oldu. Son günlerde Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen kadın ve çocuk cinayetleri haberleri ve hayvan katliamları ile beraber giderek yaygınlaşan, gündelik hayatı kuşatan şiddet ortamına dair tepkiler ve talepler gündemdeki yerini korurken kendisi de 1 yıldır “hayranı” tarafından şiddete maruz bırakıldığını anlattı.

‘LÜTFEN YASALAR UYGULANSIN’
Hazal Kaya, yaklaşık 1 yıldır bir hayranı tarafından tacize uğradığını da açıkladı. Kaya, “Detaylı anlatıp yeni vakaları tetiklemek istemiyorum ama yaklaşık 1 senedir ben de şiddete maruz kalıyorum. ‘İmdat’ dediğim, çare bulamadığım durumlar var. Lütfen yasalar uygulansın. Ölmeyelim artık” ifadelerini kullandı.


‘ÖLENLERİN BİR SAYI OLMADIĞINI HATIRLATMAMIZ GEREKİYOR’
Hazal Kaya, Çağlar Ertuğrul ile birlikte başrolünü üstlendiği ‘Sorgu’ dizisinden bahsederek, dizinin şiddet konusuna değindiğini vurguladı:

“Şiddete dair çok ciddi cümleleri olan bir dizi. 10 bölüm boyunca çok ağır şeyler izleyeceğiz. Bir taraftan ülkemizde canlısına tanık oluyoruz. Çok zor bir yerdeyiz. Ölenlerin bir sayı olmadığını, insan olduğunu, birilerinin kızı, birilerinin sevgilisi, birilerinin en yakın arkadaşı olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Şu an yapılması gereken tek şey kanunların uygulanmasını sağlamak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com