Hizbullah doğruladı: Komutan İbrahim Muhammed Kubeysi, İsrail saldırısında öldü

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında komutanları cnin öldüğü iddiasını doğruladı.

KRONOS 25 Eylül 2024 DÜNYA

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldüğü iddia edilen komutanı İbrahim Muhammed Kubeysi’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Hizbullah, Telegram hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 1962 doğumlu ‘Hacı Ebu Musa’ lakaplı İbrahim Muhammed Kubeysi’nin öldüğü belirtildi. İsrail ordusu, 24 Eylül Salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenledikleri hava saldırısında ‘Hizbullah’ın füze sistemlerinin başında bulunan’ İbrahim Muhammed Kubeysi’yi hedef aldıklarını duyurmuştu. Reuters’a konuşan Lübnan’dan iki güvenlik kaynağı da Kubeysi’nin öldüğünü söylemişti.

İsrail savaş uçakları, saldırılarının üçüncü gününde de Lübnan’ın güneyine hava saldırıları düzenliyor. Adlun ve Kefr Hatta kasabaları ile Sidon bölgesindeki El Akibiye kasabası çevresi ve Hadasa, Ayta El Cebel ve Bint Cubeyl bölgesindeki Yatır beldeleri de dahil olmak üzere birçok bölgedeki konutları hedef aldı. Hava saldırılarında ayrıca Deyr ez-Zehrani kasabası, Humin El Fevka ve Rumin arasındaki Harc Hamile ve Ayn Kana, Vadi Bölgesi de dahil olmak üzere güneyde yer alan Nebatiye bölgesi de hedef alındı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com