Hizbullah İsrail ordusunu İHA’larla vurdu: 4 asker öldü 60 yaralı var

Hizbullah, Hayfa kentinde askeri üsse gerçekleştirdiği saldırıda yemek için toplanan İsrailli askerleri vurdu. Saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi’nin de yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

KRONOS 14 Ekim 2024 DÜNYA

Lübnan’daki Şii milis gücü Hizbullah, İsrail askerlerine yönelik İnsansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. İsrail askerlerinin akşam yemeği servisinde yakalandığı öğrenilen saldırıda 4 İsrail askerinin öldüğü 60 kadar askerin de yaralandığı iddia edildi. Hizbullah kaynaklarına göre denizden gelen iki “intihar drone”undan biri etkisiz hale getirilirken ikincisi hedefi buldu.

Saldırıda 60’tan fazla İsrail askeri yaralanırken 4 asker de öldü. Saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi’nin de yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

İsrail medyası kaynak göstermeden iddiayı yalanladı, hükûmetten ise henüz bir açıklama gelmedi.

Hizbullahtan yapılan açıklamada Beyrut’a yapılan saldırılara yanıt verildiği ifade edildi. Hizbullah’ın İsrail’i caydırmak için üzerine düşeni yapacağı açıklanarak şu ifadelere ver verildi:

Saldırı, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki El Nuveyri ve El Basta mahallelerine ve diğer bölgelere yönelik saldırılarına yanıttır. Direniş İsrail düşmanını caydırmak için üzerine düşen görevi yapmaktan çekinmeyecek, Gazze’yi desteklemeye, Lübnan’ı ve halkını savunmaya devam edecektir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com