Hizbullah’tan Kıbrıs Rumları’na uyarı: İsrail’e üslerinizi açarsanız…

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Lübnan'a olası bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs'ı hedef sayacaklarına dair uyarıda bulundu.

KRONOS 20 Haziran 2024 DÜNYA

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’a olası bir topyekûn saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs’ı hedef sayacaklarını söyledi. Nasrallah, “Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edeceğiz” uyarısında bulundu.

İsrail’in Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığını ifade eden Nasrallah, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs’ın havalimanı ve askeri üsslerini kullanacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını ifade etti.

Nasrallah, Kıbrıs’ın Lübnan’a saldırı için İsrail’e üslerini açması halinde Hizbullah’ın Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edeceği ve buna göre tutum sergileyeceğini söyledi.

Hizbullah’ın savaş niyeti olmamasına rağmen İsrail’in korkudan dolayı kuzeydeki kuvvetlerini güçlendirmeye devam ettiğini aktaran Nasrallah, bunun da İsrail ordusu açısından Gazze’deki cepheyi etkilediğini vurguladı.

‘İSRAİL SINIR HATTINDA GERİLİMİ YÜKSELTİRSE…’

İsrail’in sınır hattından gerilimi yükseltmesi durumuna da değinen Nasrallah, “Lübnan’a dayatılabilecek herhangi bir savaş halinde Celile’ye (İsrail’in kuzey bölgeleri) saldırı olasılığı mevcut” dedi.

Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki sınır hattında yer alan askeri mevziilerine aralıksız bir şekilde saldırılar düzenlediğini söyleyen Nasrallah, “Mevziiler boş değil ve hala içerisinde askerler var” ifadelerini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, bu süreçte ellerine yeni silahların geçtiğini ve daha önce çatışma alanlarında bunu kullanmadıklarını ancak aşamalı bir şekilde söz konusu silahı kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Yeni silahların türü ve nasıl temin ettiklerine dair detay vermeyen Nasrallah, Lübnan’da bazı insansız hava aracı ve füzelerin de imalatına başladıkları bilgisini de verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com