Hüda-Par lideri Yapıcıoğlu: Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim…

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini belirtti ve ekledi: "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim."

KRONOS 15 Eylül 2024 GÜNDEM

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin konuştu. Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini belirten Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim” dedi.

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa’nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça söyledi.

Kısa Dalga’nın aktardığına göre, Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa’da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir.”

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor.

Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com