Hulusi Akar’a tepki yağdı: Ordunun son 20 yılına damga vurmuş olması…

Hulusi Akar'ın eğitimin amacının Allah korkusu ve kuldan utanma olduğu yönündeki sözlerine tepki yağdı. İşte gelen tepkilerden bazıları...

KRONOS 11 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı olan AKP Milletvekili Hulusi Akar’ın “eğitimin amacının Allah korkusu ve kuldan utanma olduğu” yönündeki sözlerine tepki geldi.

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Hulusi Akar’a seslenerek, “Sen nasıl Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı oldun ki” dedi.

Sözcü TV’ye konuşan Enginyurt, şunları söyledi:

“Diyanet işleri başkanımız muhteşem bir konuşma yaptı. Hulusi Akar fetva verdi, vaaz verdi bugün. Yeni Diyanet İşleri başkanı olarak göreve atanacak inşallah. Vicdansız Hulusi Akar. Eğitimin amacı Allah korkusu ve utanma demek ne demek ya? Allah korkusu eğitimin amacı olmaz. Eğitimin amacı bilimdir, ilimdir, insan yetiştirmektir. Teknolojidir, dünyayı tanıtmaktır. Sen nasıl Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı oldun ki. Bugün diri diri bir çocuğu suyun içine gömen allahsız, o çocuğu gömdükten sonra namazımı kılmaya gittim diyor. Ey Hulusi Akar, eğitim Allah korkusu, utanma ise bu adam bunu nasıl yaptı?”

Eski asker Hakan Şahin de Hulusi Akar’a tepki gösterdi:

“Böyle bir figürün kurmay subaylık, generallik, tugay, kolordu, kuvvet komutanlığı ve genelkurmay başkanlığı ve savunma bakanlığı yapmış olması… Ve yüz binlerce askere, on binlerce Harp Okulu öğrencisine, kurmaylık öğrencisine, generale ve amirale komutanlık yapmış olması, 100 yıllık Cumhuriyet ordusunun son 20 yılına damga vurmuş olması akıl alır gibi değil!”

 

Gazeteci Levent Gültekin, “Hulusi Akar’ın akla ziyan eğitim modeli, bu anlayış düzeyine sahip biri ülkede Genelkurmay başkanlığı yaptı, Allah belamızı vermiş” dedi.

Oyuncu ve tarihçi Pelin Batu, “Eğitimin amacı bilime dayalı, üretken, sorumlu, iyi bireylerin yetişmesi, bütüne ait hissetmesi, dünya vatandaşı olmasıdır. Hulusi Akar’ın eğitim tanımını şeriat ülkeleri bile aşmıştır. İnsanların inancı ya da inançsızlığı, cinsel tercihleri de kişiseldir, kimseyi ilgilendirmez” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Orhan Aydın, “Tüm tarikatlar ve bilme-doğaya-hayvana-kadına düşman tüm cehalet sürüsü bu zat gibi düşünüyor” tepkisinde bulundu.

Eğitim ve Bilim İşverenleri Sendikası Başkanı Kadem Özabay da şunları söyledi:

“Hulusi Akar’ın, “Eğitimin amacı bilgi değil Allah korkusu ve kuldan utanmaktır” sözleri, laik ve bilimsel eğitimi hedef alan bir zihniyetin ifadesidir. Bu söylem, Anayasa’nın 42. maddesine aykırıdır ve açıkça suçtur. Eğitim, çocuklarımızı korkuya ve itaat etmeye değil, özgür düşünmeye, sorgulamaya ve bilgiyle donatmaya yöneliktir!

Eğitimi dini dogmalarla kuşatmak, geleceğimizi karanlığa sürüklemek demektir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik ve bilimsel eğitimin yılmaz savunucuları olarak, bu karanlığa izin vermeyeceğiz! Çocuklarımızın düşünsel özgürlüğünü kimseye teslim etmeyeceğiz!

Geldiği konumun liyakatinin gereği olmadığını herkesin çok iyi bildiği Hulusi Akar’ı, bir kez de işinin gereğini yerine getirmeye, uzmanlık alanı olmayan konularda gündemi saptırmaya yönelik açıklamalardan vazgeçmeye, ettiği yemine sadık kalarak Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine, laikliğe bağlı kalmaya ve bu sorumluluğunu unutmamaya çağırıyoruz.”

HULUSİ AKAR NE DEMİŞTİ?

Hulusi Akar şunları söylemişti:

“Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak. Eğer biz 4 12 yaş arasındaki insanlara, çocuklarımıza Allah korkusunu verirsek, Allah’tan korkmayı, kuldan utanmayı verirsek, vatan sevgisini verirsek, millet sevgilisini verirsek, bayrak sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın.

Eğer bu verilmezse şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız.

Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı ve ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımız da bize yabancılaşıyor, kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com