Hyundai binlerce aracı geri çağırdı: Kritik hata…

Hyundai sahiplerine kötü haber! Binlerce araç geri çağrılıyor. Hava yastığı sensörüyle ilgili sorunlar yaşanıyor. İşte detaylar..

KRONOS 06 Ağustos 2024 EKONOMİ

Hyundai, ABD’de 2023 model Santa Fe araçlarının büyük bir kısmını hava yastığı problemi nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Karayolu Güvenliği Trafiği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, yanlış kablolama sebebiyle hava yastıkları ya çalışmayı durduruyor ya da kendiliğinden açılabiliyor.

49 BİR 719 ARAÇ ETKİLENDİ
Bu geri çağırma kapsamında tam 49.719 adet Santa Fe modeli bulunuyor. Resmi verilere göre, geri çağırılan modellerin 40.144’ü içten yanmalı motorlu Santa Fe’lerden, 9.575’i ise hibrit modellerden oluşuyor.

SORUNUN KAYNAĞI
Sorunun kaynağı, zemin boyunca uzanan ana kablo demetinin kötü yerleştirilmesinden kaynaklanıyor. İkinci sıra koltuğun yolcu tarafına sürtünerek hasar görebilen bu kablo demeti, hava yastıklarının devre dışı kalmasına veya beklenmedik anlarda açılmasına neden olabiliyor.


NHTSA verilerine göre, bu sorundan etkilenen en az bir araçta arka koltuk yan hava yastıkları beklenmedik şekilde patlamış durumda. Hyundai’nin yaptığı araştırmalar sonucunda ise 5 Şubat 2024 tarihinden bu yana sekiz aracın bu durumdan etkilendiği tespit edildi. Araç sahipleri, hava yastığı uyarı ışığının yanması durumunda bu arızayı fark edebilirler.

ÜCRETSİZ TAMİR İMKÂNI
Hyundai, ABD’de geri çağırma işlemlerini başlattı. Arızalı araç sahipleri, araçlarını ücretsiz olarak tamir ettirebilecekler. Hyundai, araçlardaki kablo demetini tamamen yenileyerek kullanıcılarına teslim edecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com