Biden’la görüşeyemeyen Erdoğan, Kamala Harris’ten randevı istedi; yanıt gelmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'ndaki hitabı öncesinde ABD Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Harris'le görüşmek istedi ancak henüz yanıt gelmedi. Başkan Biden, Erdoğan'ın ısrarlı görüşme taleplerini geri çevirmişti.

KRONOS 21 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü BM Genel Kurulu’ndaki hitabı öncesinde, ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Kamala Harris ile bir görüşme talep ettiği iddia edildi.

Bloomberg’teki habere göre, pazar günü New York’ta bir bağış etkinliğine katılması beklenen Harris’ten görüşme talebine ilişkin oalrak cevap bekleniyor. Haberde, Erdoğan’ın ayrıca başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile görüşmeye açık olduğu iddia edildi.

Ancak Bloomberg, Cumhurbaşkanlığı kaynakları ve Türk Dışişleri Bakanlığı iddia hakkında yorum yapmayı reddettiğini yazdı.

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da görüşmek istemiş ancak ziyaret gerçekleşmemişti. Resmi bir görüşme yapmayan iki lider son olarak Temmuz 2023’te Vilnius’ta düzenlenen NATO Zirvesi’nde bir araya gelmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com