İddia: Her türlü kışkırtmaya açık, tehlikeli bir ortama giriyoruz

Murat Yetkin: Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli.

KRONOS 23 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gazeteci Murat Yetkin, Türkiye’de son dönemde yaşanan Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddialar, Can Atalay gündemiyle toplanan Genel Kurul’da çıkan ret yanıtının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti ve CHP’ye yönelik sert çıkışları ve Rusya-Ukrayna Savaşı ile Suriye’deki gelişmeleri, “Son bir hafta on gündür birbiriyle ilgisiz gibi görülen bir dizi iç ve dış gelişme alt alta sıralayınca her türlü kışkırtmaya açık tehlikeli bir ortama girdiğimizi gösteriyor” diyerek yorumladı.

Yekin, özellikle Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine ilişkin iddialara değinerek, “Asıl sis bombalarıyla perdelenmek istenen o” ifadelerine yer vererek, “Hazine ve Merkez Bankası döviz kurunu frenli götürmeye çalıştıkça Türk lirasının daha da değersizleşmesinden çıkarı olanlar “Şimşek gitti gidiyor” lafını yayarak hem yeni adımların atışmasını engellemeye çalışıyor hem de dövizle oynayıp biraz daha çıkar sağlıyorlar. Bir avuç inşaat, maden ve enerji müteahhitti, evet hepsini aynı kaba koymuyorum, bir avuç ihracatçı ve turizmci, oyun bozulsun istemiyor” diye yazdı.

Yetkin, DEM Parti Ayşegül Doğan’ın Devlet Bahçeli’nin Hazine yardımını kesilmesine verdiği, “Sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz. Bizler 90’lı yılların cinayet şebekelerine eyvallah etmedik, bugünkü çakma meydan okumalara da pabuç bırakmayız” yanıta da değinerek, “Bunlar tehlikeli oyunlar. Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli” dedi.

Yetkin, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

TÜRKİYE TEHLİKE ÇEMBERİNDEYKEN

Türkiye’yi gündelik çıkarları için ekonomik krizin yükünü sadece halkın çekeceği, siyasi olarak da halkı karşı karşıya getirecek mecraya sürükleyenler, Türkiye’yi saran tehlike çemberinin bir anda bütün bu hesaplarını teferruata çevireceğini, kendi sığ dünyalarını kuru yapraklar gibi rüzgarda savuracağını bilmeli.

Kuzeyimizde, Karadeniz’de Rusya-Ukrayna savaşı giderek şiddetleniyor.

Suriye iç savaşında gerilim düzeyi artıyor, Amerikalılar, Ruslar, İranlılar devrede.

İran-İsrail savaşı köpürtülüyor.

Kafkaslar öyle Doğu Akdeniz öyle.

İçerideki ekonomik ve siyasi gerilimlerin bölgemizdeki tehlikeli tırmanışla ilişkisi endişe verici.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com