İki bakanlık arasında gerginlik: Adli kolluk teşkilatı kuruluyor

Kulislere göre Adalet Bakanlığı, delillerin zamanında toplanması ve soruşturmaların etkinliğinin artırılması amacıyla adli kolluk teşkilatı kurulması önerisini gündemine aldı.

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

Son dönemde artan cinayetler ve cinsel saldırılar nedeniyle Türkiye çalkanırken, adli kolluk teşkilatının kurulması gündeme geldi. Özellikle Narin Güran cinayeti, polis Şeyda Yılmaz’ın öldürülmesi ve Fatih’teki kadın cinayetleri gibi olayların ardından, soruşturmaların etkinliği ve delillerin toplanması konusunda ciddi endişeler ortaya çıktı. Bu durum, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında gerginliğe neden olurken, hükümet yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Adalet Bakanlığı, delillerin zamanında toplanması ve soruşturmaların etkinliğinin artırılması amacıyla adli kolluk teşkilatı kurulması önerisini değerlendiriyor.

Adli kolluk ile idari kolluğun birbirinden ayrılması geçmişte de tartışma konusu olmuş, adli kolluk yönetmeliği çıkarılmış, ancak uygulaması istenilen düzeyde gerçekleşmemişti.


 

İçişleri Bakanlığı buna itiraz etse de AKP’nin son seçim beyannamesinde de Adalet Bakanlığı’na bağlı adli kolluk teşkilatının kurulacağı, böylece polisin adli ve idari görevleri arasındaki ayrımın kesin olarak belirleneceği ifade edilmişti.

AKP kaynakları, son günlerdeki tartışmaların temelinde adli kollukla ilgili sıkıntıların olduğunu belirterek “Savcılar delil toplama dahil birçok konuda problem yaşayabiliyor. Polis, kime bağlı ise onun talimatı ile çalışıyor. Uzmanlaşma da olmuyor. Adli kolluk savcıların emrine verilir ve ayrı bir yapılanma kurulursa, uzmanlaşma da olacaktır. Savcı şu anda polisten ne gelirse ona göre soruşturma yapıyor” değerlendirmesini yaptı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com