İki çocuk annesi sınıf öğretmeni tutuklandı: Biz ne yapalım, yaşamayalım mı?

Eşi Medeni Oktan: "Ben 15 Temmuz'dan önce tutuklandım. 4 yıl hapis yattım. Çıktım, tekrar gözaltına aldılar. Şimdi ise eşimi tutukladılar. Biz ne yapalım, yaşamayalım mı? Hiçbir şekilde bize yaşam hakkı tanınmıyor. Gitmekten başka çare bırakmıyorlar."

SEVİNÇ ÖZARSLAN 09 Ağustos 2024 GÜNDEM

Kilis’te kapatılan Özel Mehmet Döğme İlköğretim Okulu’nda çalıştığı, Bank Asya’ya para yatırdığı ve sendikaya üye olduğu için 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen sınıf öğretmeni Ferhan Oktan yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı gerekçesiyle Edirne’de tutuklandı.

Biri 14 aylık, diğer 9 yaşında iki çocuğu bulunan Oktan’ın eşi Medeni Oktan, “Ben de edebiyat öğretmeniyim. 15 Temmuz’dan önce 5 Nisan 2016’da tutuklandım. Dört yıl hapis yattım. Çıktım, tekrar gözaltına aldılar. Şimdi ise eşimi tutukladılar. Çocuklarım benimle ama annesiz. Biz ne yapalım, yaşamayalım mı? Hiçbir şekilde bize yaşam hakkı tanınmıyor. Gitmekten başka çare bırakmıyorlar.” dedi.

Ferah Oktan, 9 Aralık 2019’da Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde “Ben bir öğretmenim ve anneyim. İllegal bir şeye tanık olsaydım kendim şikayetçi olurdum. Çalıştığım süre boyunca da böyle bir şeye şahit olmadım. Ben geçim derdinde olan bir vatandaşım.” dedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan ve dosyası İstinaf Mahkemesi’nde bulunan Ferah Oktan Edirne L Tipi Cezaevine konuldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 26 Eylül 2023’te açıkladığı KHK’lı öğretmen Yüksel Yalçınkaya kararına göre, bankaya para yatırmak, derneğe üye olmak, Bylock kullanmak, gazeteye abone olmak, çocuklarını kapatılan okullara göndermek ve benzeri eylemler, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 7. maddesinde belirtilen “kanunsuz suç olmaz” ilkesine göre suç teşkil etmiyor. Sözleşmenin tarafı olan Türkiye dahil tüm ülkelerin AİHM kararlarına uyma zorunluluğu bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com