‘İktidar tahliye sözü verirse DEM Parti baskıya dayanamaz’

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan: "DEM buna evet der mi? Bu oyuna gelip iktidarın isteklerine evet der mi? Elleri mahkum… Neden mi? Hapiste olan o kadar çok arkadaşları var ki… İktidar tahliye sözü verirse DEM hapiste çürüyenlerden gelen baskıya dayanamaz."

KRONOS 11 Ekim 2024 GÜNDEM

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan da “Yeniden açılım olur mu?” tartışmalarına katıldı ve “AKP aynı ırmağa girmeğe niyetli ama mevsim değişti, sular başka!… MHP faktörü var, Karadeniz oyları var, iç Anadolu’nun tepkisi var, bir yığın faktör var. Erdoğan bunları hesap ediyordur. Açılım olacaktır ama Rüya kızımızın dediği gibi siyasette ılımlı iklimin sürdürülmesi boyutunda kalacaktır… Ne bir adım ötesi ne bir adım gerisi” yorumunu yaptı.

DEM Parti’nin ise bu süreci kabul etmeye mahkum olduğuna dikkat çeken Tezkan, “Hapiste olan o kadar çok arkadaşları var ki… Eski vekillerden tut, eski belediye başkanlarına, il ilçe başkanlarına kadar liste o kadar uzun ki… İktidar tahliye sözü verirse DEM hapiste çürüyenlerden gelen baskıya dayanamaz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Tezkan’ın yazısı şöyle:

“Yeniden açılım olur mu?

Dünde değindim eskisi gibi olmaz. Herakleitos 2500 yıl önce söylemiş. Aynı ırmağa girenlerin üzerinden başka sular akar demiş…

AKP aynı ırmağa girmeğe niyetli ama mevsim değişti, sular başka!…

MHP faktörü var, Karadeniz oyları var, iç Anadolu’nun tepkisi var, bir yığın faktör var. Erdoğan bunları hesap ediyordur. Açılım olacaktır ama Rüya kızımızın dediği gibi siyasette ılımlı iklimin sürdürülmesi boyutunda kalacaktır…

Ne bir adım ötesi ne bir adım gerisi…

Şimdi deniliyor ki DEM buna evet der mi? Bu oyuna gelip iktidarın isteklerine evet der mi?

Elleri mahkum…

Neden mi?

Hapiste olan o kadar çok arkadaşları var ki… Eski vekillerden tut, eski belediye başkanlarına, il ilçe başkanlarına kadar liste o kadar uzun ki… İktidar tahliye sözü verirse DEM hapiste çürüyenlerden gelen baskıya dayanamaz.

Açılımın olacaksa açılım dedikleri bununla sınırlı kalacak… İddialıyım görürsünüz…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com