İktisatçı Mahfi Eğilmez yanıtladı: Enflasyon nasıl tek haneye düşer?

İktisatçı Mahfi Eğilmez: "Hukuk dışılığı, liyakat dışı atamaları, demokrasi yokluğunu, kadın ve çocuk cinayetlerini, yolsuzlukları, orman yangınlarını, çevre katliamını, kamu parasının israfını tek haneye düşüremezsek enflasyonu tek haneye düşüremeyiz."

KRONOS 05 Ekim 2024 EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıkladığı enflasyon verilerine göre Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 48,38’e düştü. İktisatçı Mahfi Eğilmez, hükümetin enflasyon hedeflerinin altında kalan rakam için yapısal reformlara dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mahfi Eğilmez, enflasyonun nasıl tek haneye düşeceğine yanıt verdi ve “Hukuk” vurgusu yaptı.

Mahfi Eğilmez şu ifadelere yer verdi:

“Hukuk dışılığı, liyakat dışı atamaları, demokrasi yokluğunu, kadın ve çocuk cinayetlerini, yolsuzlukları, orman yangınlarını, çevre katliamını, kamu parasının israfını tek haneye düşüremezsek enflasyonu tek haneye düşüremeyiz.

Bazıları diyor ki Suudi Arabistan’da, Kuveyt’te, Katar’da, BAE’de ne hukuk var, ne demokrasi ne liyakat, ne de diğerleri ama enflasyon da yok ona ne diyorsun? Evet bunlarda bu sayılanlar yok ama petrol var. Bizde o yok.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com