İmamoğlu 2,5 milyona yakın demişti: İçişleri Bakanlığı, İstanbul’daki yabancı sayısını açıkladı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul'daki yabancı nüfusun1 milyon 87 bin 17 olduğunu açıkladı. İBB Başkanı İmamoğlu, "2,5 milyona yakın mülteci var" demişti.

KRONOS 21 Haziran 2024 GÜNDEM

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Göç İdaresi Başkanlığının resmi rakamlarına göre bugün itibarıyla İstanbul’da 530 bin 612 geçici koruma kapsamındaki Suriyeli, 3 bin 252 uluslararası koruma kapsamındaki yabancı, 553 bin 153 ikamet izniyle kalan yabancı olmak üzere, toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “gerçeği yansıtmayan spekülatif paylaşımlara itibar edilmemesi” istendi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

İMAMOĞLU, 2,5 MİLYONA YAKIN MÜLTECİ VAR DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Almanya’nın Düsseldorf kentinde Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda İstanbul’da 2,5 milyona yakın mülteci olduğunu belirtmiş, bu sayının İstanbul’daki 16 milyon resmi nüfusun neredeyse yüzde 17-18’ine tekabül ettiğini söylemişti.

İmamoğlu, “Böyle bir artış olamaz. Doğru değil. Mülteciye de haksızlık, İstanbulluya da haksızlık” diye sürdüren İmamoğlu, Türkiye’ye düzensiz göçle gelenlerin sayısını ise bilmediklerini dile getirdi. Eleştirilerini hükümetin geçmişteki Suriye politikası üzerinden sürdüren İmamoğlu, “Türkiye’de, gelecekte hesabını veremeyecekleri kötü bir uygulamayla, ardına kadar kapıyı açarak ve de altını çizeyim, Suriye’de veya Irak’ta başta olmak üzere, orada yaşanan birtakım karışıklıkları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyadaki dış ilişkilere bakışına ters bir biçimde, iç işlerine müdahale edecek şekilde yöneterek göçü de tetiklemişiz” diye konuşmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com