“İmamoğlu davasının hızlanacağı dedikoduları sızdırılıyor; muhtemelen…”

Mustafa Karaalioğlu: Oysa yasaklarla rakipleri etkisizleştirmek şöyle dursun güçlendireceğini en iyi Erdoğan biliyor.

KRONOS 14 Eylül 2024 GÜNDEM

Karar Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaretten açılan davada iki yıl yedi ay 15 gün ceza verilmesinin ardından istinafa taşınmasıyla sürecin hızlandırılacağı bilgilerinin sızdığını yazdı.

Kararın kesinleşmesi durumunda “İBB Başkanı İmamoğlu siyasi yasaklı olacak, İstanbul halkanın oyuyla seçildiği başkanlık koltuğundan indirilecek ve davanın seyrinde izlenen zamanlama taktiklerine bakılırsa, yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday da olamayacak” diye yazan Karaalioğlu, geçmişte Erdoğan’a açılan davayı hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Apaçık bir siyasi dava görüldüğü için ve bırakın YSK üyelerine hakaret iddiasını böyle bir konuda dosya dahi açılmaması gerekirken gelinen nokta utanç vericidir. Tıpkı bir zamanlar, Tayyip Erdoğan’a yapıldığı gibi utanç verici. Uzun analizlere ve siyasi felsefe cümlelerine ihtiyaç yok… Bu yöntem tıpkı Erdoğan’da işe yaramadığı gibi İmamoğlu’nda da işe yaramayacaktır. Oysa, yasaklarla siyaseti dizayn etmenin faydası olmayacağını, bu yolla rakipleri etkisizleştirmek şöyle dursun güçlendireceğini en iyi kendisi biliyor.”

Mustafa Karaalioğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

Hukukçular, üniversite hocaları, ülkenin önde gelen otoriteleri “Böyle bir dava olamaz” diye saçlarını başlarını yolsalar da dava ilerliyor ve son günlerde sürecin hızlanacağı dedikoduları da sızdırılıyor. Muhtemelen nabız yoklanıyor ve zaman kollanıyor. Hukuki olarak savunulamayacak davalarda böyle siyasi numaralar hep olur; o oluyor.

Apaçık bir siyasi dava görüldüğü için ve bırakın YSK üyelerine hakaret iddiasını böyle bir konuda dosya dahi açılmaması gerekirken gelinen nokta utanç vericidir. Tıpkı bir zamanlar, Tayyip Erdoğan’a yapıldığı gibi utanç verici. Uzun analizlere ve siyasi felsefe cümlelerine ihtiyaç yok… Bu yöntem tıpkı Erdoğan’da işe yaramadığı gibi İmamoğlu’nda da işe yaramayacaktır. İBB Başkanı’nın siyasette gidecek yolu varsa, onu böyle bir dava ile engellemeye çalışmak daha da büyütmekten, olgunlaştırmaktan ve siyasi karizmasını artırmaktan başka sonuç doğurmayacaktır. İmamoğlu, iptal edilen ilk seçimi kazandığı gün ülkenin geleceğinde etkili olacak bir siyasi lider haline gelmişti. Hak ettiği o seçim iptal edildikten sonra ikinciyi çok büyük farkla kazandığı anda da artık devler ligindeki yerini almıştı. Nitekim bu yükseliş siyasi tarzına ve kudretine de yansıdı. Mesela, en az İBB Başkanı olmak kadar önemli bir işi; CHP’deki değişimi de o sayede başardı. Mesela, son seçimde ittifaka ihtiyaç duymadan bir öncekinden daha başarılı bir sonuç almasında da bu yansımanın etkisi vardır.

İmamoğlu, şimdiden sonra siyasi mühendislik yöntemleriyle durdurulamaz çünkü sadece İstanbul seçimleri tecrübesi bile “mühendislik” yöntemlerine karşı bağışıklık kazandığını gösteriyor. Hazin olan şu ki kendisi de aynı tatsız tecrübeden geçen Cumhurbaşkanı’nın bugün rakibine karşı yapılanlara en azından göz yummasıdır. Hatta bundan fayda umuyor görüntüsü vermesidir. Oysa, yasaklarla siyaseti dizayn etmenin faydası olmayacağını, bu yolla rakipleri etkisizleştirmek şöyle dursun güçlendireceğini en iyi kendisi biliyor. Demokraside tek yolun millet iradesi ve serbest seçim/yarış olduğunu en iyi kendisi biliyor… Hatta, bırakın İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirmeyi, bu istikametteki söylentilerin dahi siyasi maliyeti olduğunu da çok iyi biliyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com