Kulis: ‘Erdoğan’ın İmamoğlu planı, siyasi yasak ve yatarı olmayan ceza’

'Ekrem İmamoğlu için özel planı var AKP’nin. Parti içi denklemden de İmamoğlu’nu çıkarmayacak bir plan. Yatarı olmayan bir ceza ve siyasi yasak. Ama siyasi yasağın süresi önemli...Görüldüğü gibi AKP’nin 2027 planı bile hazır, hem de muhalefetin bile dahil edildiği bir plan.!

KRONOS 18 Ağustos 2024 GÜNDEM

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, anketlerde baş aşağı giden AKP’nin ekonomiden umudunu kestiğini ve 2027’de yapılacak bir erken seçimi CHP içinde iç kavga çıkararak kazanmayı planladığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu için özel planı olduğunu ve yatarı olmayan bir ceza ve siyasi yasakla CHP içindeki mücadele var olmasını hedeflediğini savunan Bozkurt, ‘Görüldüğü gibi AKP’nin 2027 planı bile hazır, hem de muhalefetin bile dahil edildiği bir plan’ dedi.

Sedat Bozkurt şunları yazdı:

AKP cephesi rutin ve sürekli anketlerini yaptırmaya devam ediyor. Gerginliğin artma eğilimine girmesinin nedeni anketlerin sonuçları. Baş aşağıya gidiyor oy oranları ve bu durdurulamıyor. Bunu önlemenin ya da yavaşlatmanın yolu, bugüne kadar uygulanan ve sonuç alınan kutuplaştırma ve gerginlik yaratma siyaseti. Can Atalay olayı bundan bağımsız değil. Mart ayındaki kongreye kadar bu gerginlik arttırılarak devam edecektir. Sonra seçim süreci, durmayacak yani.

Erdoğan hemen hemen bütün il kongrelerine katılmayı planlıyor. Bununla hem parti tabanına moral vermeyi hem de parti tabanının nabzını yoklamayı düşünüyor. Her il kongresinde yapılacak “icraatın içinden” konuşması tüm televizyon kanallarınca da yayınlanacak. Kongrelerde edineceği izlenim uyarınca büyük kongreyi erkene alıp tüm parti yönetimini değiştirebilir. Bunun işaretlerini de vermiş.

Peki Erdoğan’ın katıldığı strateji ya da değerlendirme toplantılarında neler konuşuluyor? Muhalefet kendi içine kapanmış patinaj yaparken AKP anketlerde, “Değişimden beklentiniz ne? Yerelde sizce neden başarısız olduk? Genel Merkez ya da teşkilat yöneticilerine rahat ulaşabiliyor musunuz? Bakanlardan memnun musunuz? Siyasette kimleri görmek istersiniz?” sorularına yanıt arıyor.

Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıda sunum yapılırken AKP’nin stratejisini net ortaya koyan bir değerlendirme de dillendirilmiş:

“Muhalefetin sağ bloğunu dağıttık. Kolay kolay toparlanamazlar. Şimdi sırada CHP var. CHP’yi de içindeki sert rekabet ve tartışmalar devre dışı bırakacaktır.”

AKP yönetimi ekonominin düzeleceğinden umutsuz. O nedenle tek umutları, içine kapanmış ve rotası belli olmayan, bulduğu seçmen kitlesini arttıramayan, taşıyamayan CHP. Bu toplantılarda açıkça dillendiriliyor. Yapılan değerlendirmelere bakılırsa en erken seçim 2027’nin Mart-Nisan aylarında. AKP’nin 25. yıldönümü… Bunu mahcup kutlamak istemiyorlar.

Ekrem İmamoğlu için özel planı var AKP’nin. Hakkındaki yargı kararı henüz kesinleşmedi. Dosya ele de alınmış değil. Beklemede. Neyi beklediğini doğal olarak biliyoruz. Dillendirilen iddiaya göre, parti içi denklemden de İmamoğlu’nu çıkarmayacak bir plan hazır. Yatarı olmayan bir ceza ve siyasi yasak. Ama siyasi yasağın süresi önemli, aldığı ceza kadar yani 26- 27 ay gibi. 2027 Mart ya da Nisan ayındaki seçime yetişecek ve CHP içindeki mücadele de var olacak şekilde yani. Görüldüğü gibi AKP’nin 2027 planı bile hazır, hem de muhalefetin bile dahil edildiği bir plan. Her seçim olduğu gibi…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com