İmamoğlu’ndan diploma iddialarına yanıt: Derslerim çok iyiydi, ben de geçiş yaptım

Ekrem İmamoğlu, Kuzey Kıbrıs'ta özel bir üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapmasıyla ilgili diploma tartışmalarına yanıt verdi.

KRONOS 03 Ekim 2024 GÜNDEM

Kuzey Kıbrıs’ta özel bir üniversiteden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yapmasıyla ilgili diploma tartışmalarının hedefi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Derslerim çok iyiydi, ben de İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaptım” açıklamasını yaptı.

İBB Haber’in sosyal medya hesabından, İmamoğlu’nun katıldığı bir YouTube programında, Kuzey Kıbrıs’ta öğrenim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattığı bölüm, “Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs’tan İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattı” başlığıyla paylaşıldı.

Kuzey Kıbrıs’ta okurken derslerinin çok iyi olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’ne başvurduğunu ve İşletme Fakültesi’ne yerleştiğini ifade etti. Kendisinin başvuru yaptığı dönemde, Kuzey Kıbrıs’taki üniversiteden Türkiye’deki üniversiteye geçiş yapılabildiğini, bu hakkın o dönemde 3 yıl devam ettikten sonra kaldırıldığını, şu anda geçiş olmadığını belirten İmamoğlu, o dönemde Türkiye’de henüz özel üniversite de bulunmadığını söyledi.

‘GEÇİŞ OLUNCA İSTANBUL’A GELDİM’

Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi’ne. Zaten o dönemde 3 sene bu geçiş işleri oldu, sonra da iptal edildi. Hala geçiş yapamıyorsun. Ya da denkliği oradaki coğrafyaya göre ayarlıyorlar ya da üniversite puanlarına dahil oldu. O zaman dahil değildi. Zaten özel üniversite statüsü de Türkiye’ye henüz girmemişti. Biz de başvurduk, geçiş yaptık, geldim İstanbul’a. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi. Üniversite yaşamımda yoğun bir iş hayatı başladı benim. Ticaret yaptım. Babamın işi olan inşaat işiyle haşır neşir oldum. Hatta işimin yöneticisi oldum. O meşhur köfteci dükkanlarımı açtım. Acayip işim var, acayip iş mesaim var o esnada. Yine duramadım. Hem fakülte hem de üniversite takımında futbol oynamaya başladım.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com