‘İmamoğlu’nun diploması sahte’ iddialarına İBB’den yanıt

Gazeteci Erdem Atay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğunu iddia etmişti. Söz konusu iddiaların gündem olmasının ardından İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun’ndan diplomalı yanıt geldi.

KRONOS 12 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci Erdem Atay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kıbrıs’ta eğitim gördüğünü ve 1987’de İstanbul Üniversitesi’ne yatay ve dikey geçiş yapmasının imkânsız olduğunu öne sürmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı yönündeki iddialar, yapılan açıklamalar ve belgelerle yalanlandı.

BELGELER ÜNİVERSİTE ARŞİVİNDE
İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu ve bu konudaki belgelerin hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arşivinde hem de üniversite arşivinde yer aldığı bildirildi.


İBB’ye yönelik iftiraları ve yanlış bilgileri düzeltmek için açılan İBB Teyit hesabı, İmamoğlu’nun lisans diplomasını paylaşarak “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu’nun üniversite (lisans) diploması

 

İmamoğlu’nun yüksek lisans belgesi

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com