İngiliz polisi, Abdullah Gül’ün eşinin çantasından üç zarf çaldı iddiası: İçlerinde ne vardı?

Abdullah Gül ve eşi Hayrünissa Gül, İngiltere'den ayrılırken İngiliz polisinin aramasına maruz kaldı. Hayrünissa Gül daha sonra çantasında üç zarfın olmadığını fark etti. Abdullah Gül basın danışmanı zarfların içinde ne olduğunu açıkladı.

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

İngiliz Kraliyeti himayesindeki araştırma merkezinin toplantısının ardından Türkiye’ye dönmek isteyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünissa Gül çifti ilginç bir olay yaşadı.

Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için eşi Hayrünissa Gül ile İngiltere’ye gitti.

Halk TV’nin aktardığına göre Gül çifti, İngiltere’den 13 Eylül’de ayrılırken İngiliz polisi, Hayrünissa Gül’ü diplomatik kurallara uygun olmayan bir biçimde birkaç kere aradı. Abdullah Gül, duruma tepki gösterese de kriz yaratmamak için bir an önce uçaklarına binmek istedi.

Güvenliği geçtikten sonra Hayrünissa Gül, arama yapılan çantasında üç adet zarfın olmadığını fark etti.

Turktime’dan gazeteci Talat Atilla’nın ulaştığı Abdullah Gül’ün basın danışmanı Birol Avşar ,”Zarfların içinde sterlin ve euro vardı. İngiltere ve Türk Büyükelçiliği konuyla yakından ilgileniyor” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com