İngiltere’den Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına tecavüz uyarısı!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'de tecavüz tehdidine karşı uyardı, turistik bölgelerde dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

KRONOS 25 Haziran 2024 DÜNYA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat edecek olan ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlarını tecavüz tehdidine karşı uyardı.

Bakanlık, geçen yıl yaptığı, “Ülkede tecavüz dahil olmak üzere 40’tan fazla cinsel saldırı bildirildi” uyarısını güncelleyerek, “İngiltere’nin Türkiye’deki konsolosluk personeline 2023’te tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakası yaşandığı bildirildi. Vakaların çoğu yaz tatili döneminde kıyıdaki turistik bölgelerde meydana geldi” denildi.

“TUVALETE TEK BAŞINA GİDEN KÜÇÜKLER CİNSEL SALDIRIYA UĞRADI”

Uyarıda, “Suçlar, otel ve spa çalışanları dahil olmak üzere mağdurun gündüz tanıştığı biri tarafından gece işlendi. Ayrıca tuvalete tek başına giden küçüklere yönelik cinsel saldırılar da yaşandı. Bu durumlarda ekstra dikkatli olun. Her zaman çevrenizden haberdar olmaları, yerel basında çıkan haberleri takip etmeleri ve yerel yetkililerin tavsiyelerine uymaları” tavsiyesinde bulunuldu.

Türkiye genelinde terörizm, siyasi durum, suçlar, yasalar ve kültürel farklılıklar, açık hava faaliyetleri ve macera turizmi, ulaşım riskleri, aşırı hava durumu ve doğal afetler başlıklarında güvenlik uyarısı yapan, Londra, son güncellemeyi suçlar başlığı altında yaptı.

Türkiye-Suriye sınırı, Şırnak ve Hakkari’ye seyahat edilmemesini tavsiyesini korudu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com