Instagram yasağını eleştirdiği için yapılan tutuklamaya AKP’li üst düzey isimden itiraz

AKP MKYK üyesi, hukukçu Mücahit Birinci: "Tartışmaya yer yok. TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez. İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir" dedi.

KRONOS 13 Ağustos 2024 GÜNDEM

Sokak röportajında Instagram yasağına tepki gösteren kadının tutuklanması tepkilere neden oldu. AKP MKYK üyesi, hukukçu Mücahit Birinci, “Tartışmaya yer yok. TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez. İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir” dedi.

Sokak röportajında kadının kullandığı ifadelere ise tepki gösteren Birinci, “Ben o kadının ifadelerini lanetliyorum. Hatta o kadına ifadelerinden dolayı öfke de hissediyorum. Kızgınım, partimize destek veren seçmenimizi aşağılayan sözlerini reddediyorum. Hatta bu tür fiiller, bende mide bulantısına yol açıyor. Her sözü ayaklarımın altındadır ve değersizdir. Siyaseten de sonuna kadar bu zihniyetin karşısında duracağım. Tek adam ve sair vurguları ise tam bir safsata. 2002’den bu yana demokratik seçimlerle, halkın teveccühü ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanım var. İyi ki de var. Ancak biz bu zihniyete söz ile mukabele ederiz, fikren gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Birinci şöyle devam etti:

“İnsani duygularım bunlar. Hukukçu olarak yorumum ise daha sade olacak, zira tartışmaya yer yok: TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez. İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com