İran Air, Avrupa’ya uçuşları durdurdu

Avrupa Birliği'nin İran'a yönelik yaptırımları nedeniyle İran Air, Avrupa ülkelerine uçuşlarını durdurdu. Yaptırım kararı, İran hava yolu şirketlerinin iniş izni alamamasıyla sonuçlandı.

KRONOS 15 Ekim 2024 DÜNYA

İran Air havayolları şirketinin, Avrupa ülkelerine uçuşlarını iptal ettiği bildirildi.

İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırım kararı sonrasında İran Air hava yolları şirketinin, Avrupa ülkelerine uçuşlarının iptal edildiğini duyurdu.

Yazerlu, “AB’nin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde , İran Air, Mahan Air ve Saha Airlines hava yolu şirketlerine yönelik yaptırım kararı sonrasında, İran Air, iniş izni alamayacağı nedeniyle Avrupa ülkelerine uçuşlarını iptal etmiştir” ifadelerini kullanıldı.


AB, İran’dan Rusya’ya insansız hava araçları (İHA) ve füze transferi yapıldığı gerekçesiyle İran’da hava yolu şirketleri dahil bazı kişi ve kuruluşlara dün yaptırım kararı almıştı. İngiltere de aynı gün İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e düzenlediği füze saldırısı nedeniyle İranlı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırım kararları açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?
İran, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin Tahran’ın Rusya’ya balistik füze transferi iddiası ve İsrail’e düzenlediği füze saldırıları nedeniyle getirdiği yeni yaptırımları “hukuka aykırı” olarak niteleyerek kınamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin Rusya’ya balistik füze sattığına dair iddiaların doğru olmadığını ve AB ile İngiltere’nin yaptırımlarını kınadıklarını bildirmişti.

İran’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa karşı olduğunu ve sorunun çözümü için diplomatik çözüm çağrısında bulunduğunu yineleyen Bekayi, Rusya gibi diğer ülkelerle savunma alanında yaptıkları işbirliklerinin üçüncü taraflara karşı olmadığını savunmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com