İran’ın misilleme saldırısı beklentisi: Biden güvenlik ekibini topladı

Hamas lideri Haniye suikastı sonrasında İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı hazırlıkları nedeniyle ABD Başkanı Biden, alınacak önlemleri görüştü.

KRONOS 06 Ağustos 2024 DÜNYA

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin arından İran’ın İsrail’e misilleme saldırısı nedeniyle Ortadoğu’da gerilim yükseldi.

Bölgede artan gerilim nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden, üst düzey ulusal güvenlik ekibiyle bir toplantı yaptı. Toplantıyı sosyal medya hesabından duyuran Biden, “Daha önce Başkan Yardımcısı Harris ve ben Durum Odası’nda Ortadoğu’daki gelişmeler hakkında brifing almıştık. İran ve vekillerinin oluşturduğu tehditler, bölgesel gerginliği azaltmaya yönelik diplomatik çabalar ve İsrail’e tekrar saldırı düzenlenmesi halinde destek hazırlıkları konusunda güncel bilgileri aldık. Ayrıca kuvvetlerimizi savunmak ve personelimize yönelik herhangi bir saldırıya kendi seçtiğimiz şekilde ve yerde karşılık vermek için attığımız adımları da görüştük” dedi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yetkililerin tırmanmayı önlemek için “gece gündüz” çalıştıklarını söyledi. Bakan Blinken, İran ve Hizbullah’ın İsrail’e 24 ila 48 saat içinde misillemede bulunabileceğini de duyurdu.

Çok sayıda ülke vatandaşlarına İran ve Lübnan’ı terk etmesi çağrısı yapıyor ve Rusya ile ABD askeri sevkiyatını sürdürüyor. İsrail ise Haniye suikastın sorumluluğunu üstlenmemişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com