İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’u vurdu

Korkulan oldu; İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenledi. İsrail geçtiğimiz saatlerde de Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı başlatmış ve en az 274 kişiyi katletmişti.

KRONOS 23 Eylül 2024 DÜNYA

Cihaz patlamaları ve Beyrut bombardımanına yanıt olarak Hizbullah’ın İsrail’i roketlerle vurmasının ardından, İsrail Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlattı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 274’e çıktığını, yaralıların sayısının bini aştığını duyurdu.


İSRAİL BEYRUT’U VURDU
Aksa Tufanı sonrası dur durak bilmeksizin saldıran İsrail, bu kez Lübnan’ın başkenti Beyrut’a da hava saldırısı düzenledi.

Reuters’ın haberine göre, soykırımcı İsrail, Hizbullah yöneticilerinden Ali Karaki’yi hedef aldı.

SAĞLIK BAKANI ‘EN KANLI GÜN’ DEDİ
Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en “kanlı günü” yaşadıklarını söyledi.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı.

NETANYAHU HÜKÜMETİ OHAL İLAN ETTİ
İsrail hükümeti 30 Eylül’e kadar İsrail genelinde olağanüstü hal ilan etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise İsrail ve Lübnan sınırında artan gerginlikten endişe duyduğunu belirterek, “İki tarafı da daha güvenli kılacak çözüm askeri çözüm değil” uyarısında bulundu.

ABD, ORTA DOĞU’YA DAHA FAZLA ASKER KONUŞLANDIRACAK
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasının ardından ABD’nin Orta Doğu’ya daha fazla asker konuşlandıracağını açıkladı.

İsrail ve Hizbullah arasında gerilim devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD’nin Orta Doğu’ya daha fazla asker konuşlandıracağını açıkladı.

Ryder, ilave kuvvetlerin sayısı ya da ne işle görevlendirilecekleri konusunda ayrıntı vermedi. ABD’nin şu anda bölgede yaklaşık 40 bin askeri bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com