İsrail, sabah namazı sırasında bir okulu vurdu: 100 kişi daha can verdi

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenledi. Saldırının okulun namaz kılmak için ayrılan salona yönelik olduğu öğrenildi

KRONOS 10 Ağustos 2024 DÜNYA

İsrail ordusu, Gazze’den kaçan Filistinlilerin sığındığı bir okula daha saldırı düzenledi. En az 100 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı. Saldırının okulun namaz kılmak için ayrılan salona yönelik olduğu öğrenildi. İsrail ordusu bu okulun da “Hamas’ın karargâhı” olarak kullanıldığını iddia etti.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na saldırı düzenledi.

T24’te yer alan habere göre binlerce kişinin sığındığı okulda Gazzelilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas’ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulu’nu bombaladığını duyurdu.

Yerel medyanın görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberine göre; İsrail ordusu saldırısı okulun namaz kılma salonuna yönelik olarak gerçekleşti. O esnada içeride yaklaşık 250 kişi bulunuyordu.

İsrail ordusu, okulun “teröristlere” ev sahipliği yaptığını ve Hamas’ın karargâhı olarak kullanıldığını iddia ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com