İstanbul’da Rum Ortodoks Mezarlığı’na saldırı

Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı’na sabaha karşı saldırı düzenlendi. Yapılan açıklamada "farklı boyutlara çekilmemesi" çağrısı yapıldı.

KRONOS 24 Ağustos 2024 GÜNDEM

Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi’nden yapılan açıklamada, bugün sabaha karşı Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı’na yapılan saldırının, Ortodoks toplumunda üzüntüye yol açtığı kaydedildi.

Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi, “Bu saldırı, dini değerlerimize yapılmış bir hareket olarak değerlendirilmektedir. Emniyet güçlerinin, failleri en kısa sürede adalete teslim edeceği konusunda güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Olay yerine hızla müdahale eden güvenlik güçleri ve olay yeri inceleme ekipleri, mezarlıkta nedeni henüz bilinmeyen derin kazı yapıldığını tespit etmiştir. Ayrıca, mezarlıkta bulunan köpeklerde de uyuşukluk gözlemlenmiş ve veteriner hekim tarafından gerekli müdahale yapılmıştır.

Bu saldırı, dini değerlerimize yapılmış bir hareket olarak değerlendirilmektedir. Emniyet güçlerinin, failleri en kısa sürede adalete teslim edeceği konusunda güvenimiz tamdır.”

“FARKLI ANLAMLAR YÜKLENEREK BAŞKA BOYUTLARA TAŞINMAMALI”

Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Yorgo Teodoridis de yaşanan bu olayın toplumda farklı anlamlar yüklenerek başka boyutlara taşınmaması gerektiğini vurguladı. Emniyet güçlerinin olayı en kısa sürede aydınlatacağına dair inançlarının tam olduğunu söyleyen Teodoridis, Kurtuluş’un, yüzyıllardır bir arada olan farklı toplulukların kardeşlik ve barış içinde yaşadığı bir semt olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

1865 YILINDAN BERİ RUM ORTODOKS TOPLUMUNA HİZMET EDİYOR

Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı, Kurtuluş semtinde bulunuyor ve 1865 yılından beri bölgenin köklü Rum Ortodoks toplumuna hizmet ediyor.

159 yıldır varlığını sürdüren mezarlık, Ortodoks toplumu için hem dini hem de kültürel açıdan önem taşıyor.

Mezarlık, Kurtuluş semtinde bulunan Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı’na ait.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com