İşte kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yeni işi

Kara para aklamakla suçlanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın New York'ta bir restoranla ortaklık kurdu. Korkmaz'ın kendisini "hayırsever" olarak tanıtması Reza Zarrab'ı hatırlattı.

KRONOS 05 Ağustos 2024 GÜNDEM

Kara para akladığı iddiasıyla Avusturya’da yakalanıp iade edildiği ABD’de tahliye edilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın yeni işi ortaya çıktı. Sezgin Baran Korkmaz’ın New York’ta bir restoranla ortaklık kurduğu öğrenildi. Türk restoranının sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Korkmaz, bir “hayırsever” olarak tanımlanıp sokakta yemek dağıtıyor.

Türkiye’den 132 milyon dolar kara para akladığı gerekçesiyle Avusturya’da 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Sezgin Baran Korkmaz, ABD’ye iade edilmişti.

Korkmaz, 1 Ağustos 2023’te tahliye edildi. O zamandan beri nerde olduğu bilinmeyen Korkmaz’ın, New York’ta bir restoranla ortaklık kurduğu ortaya çıktı.

“Ali Baba Mediterranean” adlı Türk restoranının sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Korkmaz, bir “hayırsever” olarak tanımlanıyor. Korkmaz videoda sokakta yemek dağıtırken görülüyor.

Videoda yer alan “Bu sadece yemekle ilgili değil, bu sevgiyi ve umudu paylaşmakla ilgili” ifadeleri dikkat çekiyor.

REZA ZARRAB’I HATIRLATTI

Korkmaz, mayıs ayında yaptığı açıklamada, “2 ay sonra Türkiye’ye dönüyorum. Ülkede iş adamıyım diyenlerin de yüzde 99’undan daha temizim!” demişti.

Korkmaz’ın videoda kendisini “hayırsever” olarak tanıtması dikkat çekti. Korkmaz’ın bu sıfatı kullanması ABD’de yargılanan İranlı iş insanı Reza Zarrab’ı hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında Türkiye’de tutuklanan Reza Zarrab için “Ülkeye katkısı olan hayırsever biri” ifadelerini kullanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com