‘İstifa etmek isteyen Yaşar Güler’in rahatsızlığı…’

Gazeteci Tolga Şardan: "Edindiğim bilgileri paylaşayım; Güler'in rahatsızlığının 'teğmenleri TSK'dan ihraç eden' bakan olmak istememesinden kaynaklandığı ifade ediliyor."

KRONOS 13 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerçekleşen yemin töreninde genç teğmenlerin kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması sonrası başlayan tartışmaların akıbetinde Milli Savunma Bakanlığı’nda inceleme başlatıldı.

Bu tartışmalar sonrasında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in istifa edeceği iddiaları gündeme geldi. Güler cephesinden bu iddiaya henüz yalanlama gelmezken, T24 yazarı Tolga Şardan, bakanın neden görevini affını isteyeceğine dair yaşadığı rahatsızlığı yazdı.

Şardan, “Edindiğim bilgileri paylaşayım; Güler’in rahatsızlığının “teğmenleri TSK’dan ihraç eden” Bakan olmak istememesinden kaynaklandığı ifade ediliyor” dedi.

Tolga Şardan, yazısının devamında şunları söyledi:

“Güler’in FETÖ dönemindeki Balyoz davası sırasında yaşanan ve cezaevindeki yüksek rütbeli TSK mensuplarının yarattığı travmanın bir benzerine imza atmak istemediği kulislere yansıdı.

Zaten MSB’den dün yapılan açıklamanın içeriğine bakılırsa, tansiyonu düşürmeye çalışan bir yaklaşım görünüyor.

Kaldı ki, Bakan Güler’le ilgili kulis bilgisinin gündeme gelmesinden hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Güler, İstanbul’da onarılan Atatürk’ün kullandığı Savarona Yatı’nın teslim töreninde buluştu.

Doğrusu, bu özel görüşme hakkında bilgi sahibi olamadım. Sonrasında da Cumhurbaşkanlığı’nda kabine toplantısı vardı pazartesi günü. Güler, toplantıya katıldı, fakat bir açıklama yapmayı tercih etmedi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com