‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç tahliye edildi

Bir aydır cezaevinde bulunan 'Jahrein' lakaplı sosyal medya yayıncısı Ahmet Sonuç tahliye edildi. "Müstehcenlik" suçundan gözaltına alınmış, takibinde de tutuklanmıştı.

KRONOS 14 Ekim 2024 GÜNDEM

Jahrein ismi ile bilinen sosyal medya yayımcısı Ahmet Sonuç tahliye oldu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Jahrein tahliye haberini, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Paylaşımda, Jahrein’in çocuğuyla birlikte bir karesi yer aldı.

NE OLMUŞTU?
Antalya Emniyet Müdürlüğü Jahrein rumuzlu kullanıcı Ahmet Sonuç hakkında ‘müstehcenlik’ suçlaması ile soruşturma başlatmış ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine gönderilmişti.

13 Eylül’den bu yana cezaevindeydi.


JAHREIN KİMDİR?
Ahmet Sonuç ya da bilinen adıyla Jahrein, 29 Kasım 1988’de İstanbul’da doğdu. Kıbrıs Türkü babası jinekoloji doktoru, Burdurlu annesi ise hemşiredir. İlkokul eğitimini Karabük’te aldı ve ortaokul eğitimi sırasında Antalya’ya taşındı. Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünü okumak için Almanya’ya yerleşti.

Almanya’da eğitim gördüğü yıllarda eğitimden çok oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce YouTube üzerinden videolar çekti ve daha sonra Twitch’te yayınlar yaparak internet kariyerine atıldı. Üniversiteyi son sınıfta bırakmasının ardından Polonya’ya taşınarak G2A’de çalışmaya başladı.

2018 yılında gerçekleştirilen Oyunun Yıldızları Ödüllerinde en iyi yayıncı ödülünü kazandı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek Antalya’ya yerleşti.

Jahrein, internet yayıncılığına 2011 yılında Justin.tv’de başladı ve yayın platformunun 2013’teki kapanışına kadar devam etti. Daha sonra aynı platformun devamı niteliğinde olan Twitch’te yayıncılığa devam etti. 2021’de Twitch Bit skandalının ortaya çıkmasına yardımcı oldu ve “Temiz Twitch” hareketine katıldı. Skandalla ilgili aksiyon alınmaması üzerine, Twitch’e tepki olarak bir süre YouTube’da ve ardından Nimo TV’de yayınlarına devam etti. Ağustos 2022’de Twitch’e geri döneceğini açıkladı.[2] 2024’te yeni yayın platformu olan Kick’e geçti. Ayrıca 2012’den beri YouTube’da oyun videoları paylaşmaktadır.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com