Joe Biden adaylıktan neden çekildiğini açıkladı

Joe Biden: “Kamusal yaşamda, uzun yılların tecrübesinin bir yeri ve zamanı vardır. Fakat aynı zamanda genç ve taze seslerin de bir yeri ve zamanı vardır. Evet, daha genç sesler."

KRONOS 25 Temmuz 2024 DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ulusa seslenerek neden adaylıktan çekilme kararı aldığının sebeplerini açıkladı. Joe Biden, “Kişisel hırslar dahil hiçbir şey, demokrasimizi kurtarmamıza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adına yapılacak en doğru şeyin, meşaleyi yeni nesle devretmek olduğuna karar verdim” dedi. Adaylıktan çekilme kararının demokrasiyi koruma meselesi olduğunu vurgulayan Biden, “Bu göreve yüksek değer atfediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum” diye konuştu.

Biden, “Kamusal yaşamda, uzun yılların tecrübesinin bir yeri ve zamanı vardır. Fakat aynı zamanda genç ve taze seslerin de bir yeri ve zamanı vardır. Evet, daha genç sesler” diye konuştıu

‘ABD BİR DÖNÜM NOKTASINDA’

ABD’nin bir dönüm noktasında olduğunu söyleyen Biden, “ABD, tarih boyunca nadir olan anlardan birinden geçiyor ve bu süreçte aldığımız kararlar, ulusumuzun ve dünyanın kaderini belirliyor. Amerika, önümüzdeki on yıllar boyunca ileri mi yoksa geri mi gideceği arasında, umut ve nefret arasında, birlik ve bölünme arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak” diye konuştu.

Biden, “50 yılı aşkın bir süredir bu ulusa hizmet etmek, benim için hayatımın ayrıcalığı oldu” dedi. Biden, önümüzdeki altı ay boyunca da başkanlık vazifesini yapmaya odaklanacağını söyledi.

81 yaşındaki ABD Başkanı, konuşmasında adaylık yarışında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e destek verdiğini yineledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com