Kamala Harris’ten Netanyahu’ya: Gazze’de yaşananlara sessiz kalmayacağım

ABD başkan adayı olarak adı geçen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştü ve Gazze'deki yaşanan acılara karşı sessiz kalmayacağını söyledi.

KRONOS 26 Temmuz 2024 DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkan adayı olarak destek verdiğini açıkladığı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze’deki yaşanan acılara karşı sessiz kalmayacağını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı olması beklenen Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Harris, Gazze’deki insani duruma yönelik endişelerini dile getirdi.

Harris, Gazze’de 2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi sorunlar yaşadığını ve yarım milyon insanın açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Yaşananların “yıkıcı” olduğunu söyleyen Harris, çocukların ölümüne ve insanların yerlerinden edilmesine dikkat çekerek, bu trajediye karşı sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

İki devletli çözüm yolunda ilerleme sağlanması gerektiğini belirten Harris, “Ateşkes sağlayarak savaşı sona erdirebiliriz. Rehineleri geri getirelim ve Filistin halkına gerekli yardımları ulaştıralım” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com