Karamollaoğlu’ndan TBMM’de dökülen kana tepki: ‘Günümüz Türkiye’sinin bir özetidir, kınıyorum’

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Can Atalay hakkında verilen AYM kararı için olağanüstü toplanan Genel Kurul'da muhalefet milletvekillerine yönelik saldırıyı kınadı. Karamollaoğlu, "TBMM'yi hukukun, demokrasi kültürünün ve sağduyunun olmadığı bir yere dönüştürmek, ne yazık ki günümüz Türkiye'sinin bir özetidir. Bu anlayışı kınıyorum" dedi.

KRONOS 16 Ağustos 2024 GÜNDEM

Aktivist, siyasetçi ve Hatay milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen olağanüstü toplantıya, AKP’li Özalan’ın kürsüye yürüyerek Milletvekili Ahmet Şık’a saldırması damgasını vurdu. Utanç verici görüntülere sahne olan toplantıda Şık, Koçyiğit ve Konuralp yaralandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Can Atalay hakkında verilen AYM kararı için olağanüstü toplanan Genel Kurul’da muhalefet milletvekillerine yönelik saldırıyı kınadı. Karamollaoğlu, “TBMM’yi hukukun, demokrasi kültürünün ve sağduyunun olmadığı bir yere dönüştürmek, ne yazık ki günümüz Türkiye’sinin bir özetidir. Bu anlayışı kınıyorum” dedi.

MİLLİ İRADEYE GÖLGE
Temel Karamollaoğlu X’ten yaptığı paylaşımda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sırasında Şık ve diğer muhalefet milletvekillerine yönelik saldırıya ilişkin, “TBMM’de dökülen kan, milli iradeye gölge düşürmüş ve ülkemizin demokrasi kültürüne kara bir leke olarak geçmiştir” ifadelerini kullandı.


Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Aziz milletimizin sorunlarına çözüm beklediği TBMM’de dökülen kan, milli iradeye gölge düşürmüş ve ülkemizin demokrasi kültürüne kara bir leke olarak geçmiştir. Sundukları fikir ve önerilerle millete örnek olması gerekenlerin meclis çatısı altında şiddete tevessül etmesinin izahı yoktur. TBMM’yi hukukun, demokrasi kültürünün ve sağduyunun olmadığı bir yere dönüştürmek, ne yazık ki günümüz Türkiye’sinin bir özetidir. Bu anlayışı kınıyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com